Evenimentul Zilei > Justitie > Breaking News. Axinte de la Vacanța Mare, cercetat de DNA
Breaking News. Axinte de la Vacanța Mare, cercetat de DNA

Breaking News. Axinte de la Vacanța Mare, cercetat de DNA

Actorul Florin Petrescu, cunoscut drept „Axinte” de la Vacanța Mare, s-a prezentat miercuri la DNA, pentru a fi audiat în calitate de inculpat, într-un dosar de trafic de influență. Există în dosar și un martor cu nume celebru: Dan Diaconescu!

Dosarul penal a fost deschis de DNA în urmă cu 8 ani. De atunci, a spus avocata lui ”Axinte”, s-au schimbat mai mulți procurori de caz. Și mericuri dimineața, ea și clientul său au fost chemați la sediul DNA pentru a li se aduce la cunoștință că un nou procuror a preluat dosarul.

„Am vrut să ajut pe cineva. A zis: Ești prieten cu Dan Diaconescu, zi-i să nu mai zică de spitalul nostru! Și m-am dus la Dan și i-am spus că, uite, nu mai face așa multe probleme că Secureanu… Și a spus, dacă vrea să ne ajute, să sponsorizeze OTV-ul. Și eu i-am pus în legătură și asta a fost. Nu știu suma, ei au vorbit între ei, au făcut facturi”, a spus Florin Petrescu – Axinte, în fața sediului DNA.

Florin Petrescu este acuzat că ar fi primit 5000 de euro de la managerul de atunci al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, pentru a interveni pe lângă Dan Diaconescu, astfel încât OTV să nu denigreze activitatea spitalului respectiv. Acuzația sub care e cercetat actorul este de trafic de influență.

Atât Dan Diaconescu, cât și Florin Secureanu au, în acest moment, calitatea de martori în dosar.