Evenimentul Zilei > Social > BREAKING NEWS. Altă viață după 15 mai! Ce vom putea face și ce afaceri se redeschid
BREAKING NEWS. Altă viață după 15 mai! Ce vom putea face și ce afaceri se redeschid

BREAKING NEWS. Altă viață după 15 mai! Ce vom putea face și ce afaceri se redeschid

După ziua de 15 mai, Guvernul va relaxa mai multe restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit declarațiilor lui Klaus Iohannis, până săptămâna viitoare, el și Guvernul vor stabili ce vor putea românii să facă după ziua de 15 mai.

„Conform unor surse politice, în ședința conducerii PNL de marți seara, premierul Ludovic Orban le-a spus liderilor PNL câteva dintre măsurile pe care Guvernul le are în vedere. Premierul a ținut să precizeze ca va fi doar o „ușoară relaxare” a restricțiilor”, anunță digi24.ro.

„Astfel, dincolo de ridicarea restricțiilor de circulație în afara locuinței, după data de 15 este posibil să se deschidă frizeriile și saloanele, cabinetele stomatologice, parcurile și spațiile comerciale care au intrare din stradă, astfel încât să se evite aglomerarea în interior. Vor rămâne închise mall-urile, fiind considerate locuri unde măsurile de distanțare socială ar fi dificil de respectat. De asemenea, nici restaurantele nu vor fi deschise după încheierea stării de urgență”, anunță digi24.ro.

Pe de altă parte, Suceava și localitățile unde autoritățile au impus măsura carantinării nu vor beneficia de măsuri de relaxare.

„Unde au fost impuse măsuri de carantină, sau vor mai fi impuse până la data de 15 mai, nu vor exista relaxari”, au declarat surse guvernamentale pentru digi24.ro.