Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. Al doilea cetățean italian cu coronavirus a vizitat România!
BREAKING NEWS. Al doilea cetățean italian cu coronavirus a vizitat România!

BREAKING NEWS. Al doilea cetățean italian cu coronavirus a vizitat România!

Un alt cetățean italian, care a fost zilele trecute în România, la Craiova, a fost depistat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut miercuri la amiază de Prefectura din Rimini.

 

Este cel de-al doilea caz semnalat. Primul cetăţean italian care vizitase recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus. Cesare Emendatore, bărbatul, în vârstă de 71 de ani, este din Cattolica și este internat la un spital din Rimini.

Potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut, în zonă, mai multe întâlniri de afaceri.

Italianul a venit în România pe 18 februarie, și-a închiriat o mașină, a mers în comuna Bîlteni, satul Peșteana-Jiu, unde locuiesc socrii săi, și-a lăsat acolo copilul, apoi a plecat la Târgu Jiu, acolo unde deține un apartament.

Emendatore este actualmente internat la spitalul din Rimini, în stare gravă, dar „stabilă”.

A doua persoană infectată care a vizitat România este un bărbat în vârstă de 51 de ani, care a venit în țara noastră alături de Emendatore. Bărbatul se află în carantină în locuința sa, starea sa de sănătate nu este una gravă.