Evenimentul Zilei > Social > Tribunalul a decis! Ce s-a întâmplat cu învățătoare care și-a terorizat elevii. Cazul care a cutremurat România
Tribunalul a decis! Ce s-a întâmplat cu învățătoare care și-a terorizat elevii. Cazul care a cutremurat România

Tribunalul a decis! Ce s-a întâmplat cu învățătoare care și-a terorizat elevii. Cazul care a cutremurat România

Învățătoarea din Brașov care și-a terorizat elevii a fost condamnată la 8 luni de închisoare cu suspendare plus plata daunelor de 3,000 de lei fiecărui elev. Decizia a fost luată de către Tribunalul pentru Minori şi Familie Brașov, iar cazul a fost deschis în anul 2017, după ce mai mulți părinți au acuzat că reclamata le teroriza copiii, scrie Bună Ziua Brașov.

Când au apărut înregistrări în care îi jignea pe copiii de clasa a II-a, învățătoarea Eugenia Dobrescu preda la Școala nr. 4 din Brașov. Conform declarațiilor de la vremea respectivă,  Eugenia Dobrescu i-a şi agresat fizic şi i-a umilit pe unii dintre elevi în fața celorlalți colegi ai acestora. Conform probelor (n.red. – înregistrări) învățătoarea avea în permanență n comportament abuziv.

„Instanța a decis, potrivit jurnaliștilor de la Brașov, „în conformitate cu art. 38 al. 1 Cod Penal. În baza art. 39 al. 1, lit. b Cod Penal stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa principală rezultantă de 8 (opt) luni închisoare. În baza art. 396 al. 4 Cod Procedură Penală rap. la art. 83 al. 1 Cod Penal amână aplicarea pedepsei principale rezultante de 8 (opt) luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani conform art. 84 al. 1 Cod Penal, termen care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii”, se arată în decizia instanței, scrie Edupedu.ro.

Comportamentul abuziv al învățătoarei a fost demascat de o fetiţă care învăţa în clasa doamnei Dobrescu . Aceasta a plecat cu părinţii într-un weekend în altă localitate, scrie bzb.ro. Copilul a avut un acces de somnambulism şi a plecat noaptea din hotelul unde era cazată cu familia. Ajunşi la psiholog, părinţii au fost întrebaţi dacă aceasta trăieşte într-un mediu plin de stres, iar aceștia s-au gândit că numai la școală ar putea exista astfel de probleme. Un băiat, coleg de clasă cu fata, le-a povestit părinților săi despre comportamentul învăţătoarei. Cele două familii au vorbit şi cu alţi părinţi şi cu toții au decis să o înregistreze pe învăţătoare.

Ce a fost redat pe înregistrări i-a șocat pe toți.

„De ce pleci la 11? De ce pleci, mă, la 11? Taci, măăă! Măăă! Băi, eşti numai cu glasul! Vezi că îţi trag una de nu te vezi! De ce pleci, mă, mâine la 11 de la şcoală? Ia să văd, care e ăla care nu ştie? Numai tu, tu şi cu gura înainte!!! Vezi că ai o problemă! O să devii un copil depresiv dacă eşti aşa, numai tu, numai tu, egoist!”;

„Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!”;

„Ia vino, mă, încoa, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine!… Unde ţi-e lucrarea?”.

Eugenia Dobrescu are 40 de ani, era o învăţătoare cu mare experienţă la momentul faptelor, mai notează jurnaliștii citați. Între timp ea s-ar fi retras din activitate.