Bradul de Crăciun a sosit la Rockefeller Center. Dimensiunea şi greutatea, impresionante

Bradul de Crăciun a sosit la Rockefeller Center. Dimensiunea şi greutatea, impresionante

La New York a sosit bradul de Crăciun care va fi ridicat la Rockefeller Center. Este înalt de 77 de metri şi cântăreşte 14 tone.

Pentru newyorkezi, sosirea lui semnifică un singur lucru: începerea oficială a lungii perioade de sărbători ale Crăciunului. Video impresionant puteţi urmări AICI.

Molidul norvegian de 77 de metri înălțime de la Carol Schultz, satul Florida a ajuns la Rockefeller Center sâmbătă dimineață, marcând începutul sezonului de sărbători.

Ne puteți urmări și pe Google News

Celebrul arbore de la Rockefeller Center şi-a făcut ieri intrarea în oraş salutat de mii de curioşi. O tradiţie care se desfăşoară neîntrerupt din 1933 şi care e trăită ca o adevărată sărbătoare, cu dulciuri distribuite copiilor şi crenguţe ca aminitire pentru adulţi.

Exemplarul din acest an, un brad uriaş de 14 tone şi 77 de metri înălţime provine din Florida.  Acum va dura aproape o lună pentru a-l împodobi: pentru aprinderea celor mai mult de 50.000 de becuri va trebui să se aştepte până în 4 decembrie, când se va desfăşua tradiţionala ceremonie în direct la toate posturile Tv.

Călătoria bradului nu se va sfârşi însă aici. La terminarea perioadei sărbătorilor de Crăciun, lemnul său va fi folosit de un program de asistenţă pentru a construi locuinţe pentru cei mai puţin norocoşi în viaţă.