În urma schimbului de date și informații asigurat de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat, care era urmărit internaţional pentru crime de război. În această dimineață, poliţiştii IPJ Constanța, cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări Constanța, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, l-au găsit pe bărbatul, de 57 de ani, pe numele căruia exista o cerere de urmărire internațională, emisă de autorităţile bosniace.

Bărbatul în cauză, Zoran S., cu dublă cetățenie, suedeză și bosniacă, a fost dat în urmărire internaţională, pentru comiterea infracțiunii de crimă de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe fostei teritoriul Iugoslavii. El este acuzat de autoritățile din Bosnia că în calitatea sa de ofițer al Armatei iugoslave împreună cu un alt militar ar fi torturat sute de persoane prinse și încarcerate în timpul războiului civil.

Bosniacul se stabilise de mai bine de 10 ani la Constanța, își întemeiase o familie, având doi copii minori. Astăzi dimineață când a fost găsit, el juca table cu socrul său. Familia din Constanța nu știa nimic despre trecutul ascuns la bărbatului. El a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Constanța.  Mâine va fi prezentat Curții de Apel Constanța cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Te-ar putea interesa și: