Jo Johnson, fratele mai mic al premierului britanic Boris Johnson, a fost anterior parlamentar conservator la Camera Comunelor britanice pentru districtul Orpington din sudul Londrei.

Sub fratele său a servit ca ministru de stat pentru  învăţământ şi ştiinţă. Acum a anunțat că vrea să renunțe la ambele funcţii. Ca  drept motiv, el a motivat că este blocat între „interesul familial și cel național”.

El nu crede că actualul guvern acționează în favoarea Regatului Unit, a spus Jo Johnson, care a demisionat şi din cabinetul condus de  Theresa May în disputa privind relațiile sale în problema Brexit.

Guvernul se bazează pe sprijinul opoziției pentru a solicita alegeri noi. O cerere a lui Johnson pentru data alegerilor din 15 octombrie a eșuat miercuri în Camera Comunelor.

Se pare că guvernul britanic nu vrea să blocheze legea adoptată miercuri  la Camera Comunelor împotriva unui Brexit dur. Potrivit unui raport, proiectul ar trebui să treacă rapid de Camera Lorzilor și ar putea fi semnat prompt de regina Elisabeta a II-a, notează ueddeutsche

 

Te-ar putea interesa și: