Evenimentul Zilei > Social > BOR, în doliu. A MURIT UN MARE PREOT al României. A jucat un rol-cheie la Revoluţie. Breaking news
BOR, în doliu. A MURIT UN MARE PREOT al României. A jucat un rol-cheie la Revoluţie. Breaking news

BOR, în doliu. A MURIT UN MARE PREOT al României. A jucat un rol-cheie la Revoluţie. Breaking news

BOR este în doliu. Nicolae Coman, unul dintre cei mai de preț preoți a murit la vârsta de 92 de ani. Acesta a slujit biserica timp de 68 de ani.

Doliu. Unul dintre cei mai iubiți preoți din Brașov, a cărui activitate pastorală din ultimele aproape cinci decenii este nedespărțită de viața credincioșilor ortodocși din Parohia Brașov Cetate, a trecut la Domnul.

Venerabilul părinte Nicolae Coman avea 92 de ani și 68 de slujire preoțească, dintre care 48 la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piața Sfatului. Cu vorba blândă, dar care putea fi și șfichiuitoare, cu mult har și dedicat misiunii sale, părintele Nicolae Coman avea o sensibilitate aparte, care făcea ca adesea glasul să i se înece în lacrimi de emoție, dezvăluind o trăire spiritual profundă.

Revoluționarii brașoveni îşi amintesc cu recunoştinţă şi respect că părintele Coman a ieşit cu prapurii în stradă în acele zile din decembrie 1989, dovedind mult curaj, şi a făcut rugăciuni pentru ei, pentru ţară şi pentru tot neamul românesc.

Înmormântarea are loc astăzi, de la ora 13.00, la biserica din Piața Sfatului, scrie RomaniaTV.