Evenimentul Zilei > Social > Bookfest 2016/ Ultima zi, ultima strigare, multe minunății
Bookfest 2016/ Ultima zi, ultima strigare, multe minunății

Bookfest 2016/ Ultima zi, ultima strigare, multe minunății

Ultima zi a Bookfest 2016, duminică, se anunță foarte bogată în evenimente.

Fania Oz-Salzberger, Ana Blandiana, Ion Dichiseanu, Ioana Pârvulescu, Monica Pillat, Joseph Hadad, Tatiana Niculescu Bran și mulți, mulți alții, personaje istorice, cancanuri de altădată, iubiri, studii, concursuri. Reduceri de prețuri. O zi în care, cititorii nu pot spune că nu au de unde alege. Iar invitatul de onoare al Salonului Internațional de Carte Bookfest 2016 a pregătit programe speciale.

11:00. Editura Eikon propune o serie de cărți dedicate lu Mircea Eliade: „Mircea Eliade și misterul totalității”, de Bogdan Silion; „Mircea Eliade – Itinerare labirintice”, de Mihaela Chiribău- Albu; „Mircea Eliade – La marginea labirintului – corespondențe între opera științifică și proza fantastică”, de Dorin David; Intimitatea spiritului”, de Nicoleta Dabija. Grupul Editorial Corint aunță premierea câștigătorilor concursului foto „Paparazzi BERLIN cu obiectivul prin oraș!”. La Humanitas se lansează „Calea Idei Brown”, de Ricardo Piglia, la care paticipă: Ioana Bâldea Constantinescu, Simona Sora, Alina Cantacuzino şi Denisa Comănescu.

11:30. Editura Paralela 45: „Lumea imaginată de…”, de Keri Smith, autoarea cărții „Jurnalul meu trăsnit”.

12:00. Curtea Veche Publishing: prezentarea cărții: „Copilul invizibil”, de Gáspár György, în prezența autorului. Editura Humanitas are și ea un eveniment special, lanseara volumului „Iuda”, de Amos Oz, în prezența fiicei autorului Fania Oz-Salzberger și cu participarea Ioanei Pârvulescu, Taniei Radu şi Denisei Comănescu. La Nemira: „Un cititor în pădurea din oglindă”, de Alberto Manguel. Editura Polirom: îl aduce la stand pe actorul Ion Dichiseanu care va da și autografe după prezentarea cărții „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”. La Editura Vremea se va lansa: „Poveştile unei doamne din Bucureşti. Tatiana Mărgescu”, de Victoria Dragu Dimitriu. Doamna din poveste va fi prezentă.

12:30. Editura Humanitas o are ca invitată specială pe Ana Blandiana, pentru lansarea cărții „Orologiu fără ore”, de Ana Blandiana.

13:00. Editura Eikon: lansări de carte: „Dincolo de aşteptare. Dialog în larg”, de Monica Pillat și Radu Ciobanu; „PĂRĂSESTE-MĂ!” de Magda Marin; „Un retuș… pentru un zâmbet”, de Aurora Spasinovici. Monica Pillat va fi prezentă. La Editura Junimea se vor lansa mai multe volume dedicate lui Mihai Eminescu. Iar la Nemira: „Misterul regelui. Despre scris”, de Stephen King. Editura RAO; sesiune de autografe cu Joseph Hadad, autorul volumului În bucătăria lui Joseph. La Polirom se lansează „Pascal desenează corăbii”, de Radu Niciporuc. Invitați: Bedros Horasangian, Bogdan-Alexandru Stănescu.

13:30. Editura Humanitas: lansare de carte şi sesiune de autografe: „Mihai I. Ultimul rege al românilor”, de Tatiana Niculescu Bran. Participă: Tatiana Niculescu Bran, Ana Barton şi Lidia Bodea. O carte, așa cum ne mărturisea autoarea, care urmărește destinul regelui Mihai de la naștere până la abdicare.

14:00. Editura Ars Docendi: „Jilava: o radiografie socială a unui penitenciar”, de Lucian Rotariu. La Humanitas se continuă seria de volume colective, de data aceasta: „Bucureştiul meu”. Participă: Dan C. Mihăilescu, Ioana Pârvulescu, Tatiana Niculescu Bran, Radu Paraschivescu şi Gabriela Tabacu. La Polirom, sunt noutăți absolute: „Ridicat la ceruri”, de José Saramago; „Munții Înalți ai Portugaliei”, de Yann Martel.

15:00. Editura Trei lansarea volumului „În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la mine”, de Chris Simion, în prezența autoarei.

16:30. Editura Eikon vine cu o interesantă lucrare: „Enciclopedia familiilor nobile maramureșene de origine română/ The Encyclopedia of Noble Families of a Romanian Origin in Maramureș County, Ediție îngrijită de Ion și Livia Piso.

17:00. Grupul Editorial Corint încheie ziua cu premii: Clubul de carte „Aventură și mister” și-a ales câștigătorii! Copiii care au avut curajul să se aventureze în lumea cărților.

 

Programul invitatului de onoare: Israel

 

12:00. Prima mea lecţie de ebraică, „Ivrit Be-Kef”, gazdă: Gabriela Myers, Universitatea din Bucureşti. 13:00. Dezbaterea cu tema „Expresii ale avangardei, în România și Israel”. 14:00. Dialog cu tema „Bijuteriile Kabbalah şi Lumina Lor”, pornind de la volumul cu același nume, de Thea O. Haimovitz, în curs de apariție la Editura Rao. Participă, alături de autoare: acad. Ovidiu Bojor și Ovidiu Enculescu.