Evenimentul Zilei > Social > Bombe toxice. Mâncărurile care ne pot îmbolnăvi grav atunci când sunt reîncălzite
Bombe toxice. Mâncărurile care ne pot îmbolnăvi grav atunci când sunt reîncălzite

Bombe toxice. Mâncărurile care ne pot îmbolnăvi grav atunci când sunt reîncălzite

Unele mâncăruri gătite în bucătăriile românilor, pot fi periculoase dacă sunt reîncălzite.

Specialiștii ne atrag atenția că acestea pot deveni toxice pentru organismul uman, existând chiar și posibilitatea să ajungem la sputal.

Una dintre explicațiile oferite de specialiști pot fi chiar undele de la cuptoarele cu microunde. Încă nu este clar în ce mod acționează aceste unde asupra unor alimente, dar este sigur că acestea devin toxice pentru sănătatea omului.

Printre alimentele care dein toxice, în momentul în care sunt reîncălzite este și celebrul orez. Acest aliment poate să reprezinte o masă sănătoasă datorită nutrienților pe care-i conține. Cu toate acestea, lăsat să la temperatura bucătăriei, orezul poate dezvolta anumite bacterii care se pot înmulți, devenind astfel toxice pentru organism.

Carnea de pui și produsele din ouă

Un alt aliment îndrăgit foarte tare de români, gătit în fel și chip, cartoful poate deveni periculos pentru sănătate. Specialiștii susțin că o mâncare de cartofi dezvoltă foarte repede anumite tipuri de ciuperci. În momentul în care mâncarea de cartofi este încălzită, aceste ciuperci se înmulțesc și devin toxice, de cele mai multe ori fiind cauza toxiinfecției alimentare, în rândul oamenilor.

Mai există două mâncăruri pe care nu trebuie în niciun caz să le reîncălzim. Acestea sunt ouăle și carnea de pui. Când vine vorba de ouă, bucătăresele sunt ceva mai relaxate deoarece există posibilitatea ca acestea să poată să fie consumate reci. De regulă, preparatele din ouă nu se încălzesc. Dacă facem în caz contrar, atunci trebuie să știm că ne supunem unor riscuri inutile. De altfel, o salată din ouă este inutil să fie încălzită, din moment ce ea este foarte bună, rece.

Când vine vorba despre carne de pui, trebuie să știm că poate deveni o adevărată bombă epidemiologică atunci cînd este reîncălzită, la cuptorul cu microunde.