Porivit surselor din PNL, lista noului guvern conține câte trei nume pentru fiecare portofoliu, iar luni urmează să se discute fiecare propunere în parte și să se ia o decizie.

Tot potrivit surselor EvZ, varianta de guvern a PNL va fi mai suplă, cu mai puține ministere. O problemă ar putea apărea din cauză că PMP, de ale cărui voturi PNL are nevoie, își dorește două fotolii ministeriale, dintre care unul să fie noul minister al unirii cu Republica Moldova.

Liderul PNL a vorbit cu presa, după ședința de Birou Executiv, dar nu a oferit niciun nume și nicio listă pentru viitorul Cabinet.

„Nu am avut nicio discuție cu Ana Birchall, din câte știu e membru PSD”, a răspuns Ludovic Orban întrebat dacă o va păstra laministerul Justiției.

„Așteptăm decizia președintelui Iohannis”, a mai spus liderul PNL, întrebat despre formula de guvernare care va înlocui Cabinetul Dăncilă, demis prin moțiune de cenzură.

„PNL a înaintat propunerea pentru organizarea alegerilor locale în două tururi. Mai există un proiect inițiat de PMP care susține acest lucru. PNL a înaintat în Parlament proiect de lege de desființare a secției speciale”, a adăugat președintele PNL.

„PNL va susține poziția președintelui Iohannis în privința guvernului și vom începe negocierile pentru a realiza acest lucru”, a mai spus Orban.

El a mai spus că programe similare PNDL există și în alte țări, ca atare PNL va susține astfel de programe de investiții pentru comunitățile locale.

Știre în curs de actualizare