Bombă pe piața autovehiculelor electrice. Câți kilometri poți face cu noile baterii

Bombă pe piața autovehiculelor electrice. Câți kilometri poți face cu noile baterii

Brighsun New Energy, companie cu acționariat chinez și australian, spune că pregătește pentru încercări industriale baterii litiu-sulf care au capacitatea de a oferi o autonomie de 2.000 de km mașinilor electrice.

Pe lângă autonomia mare, care ne va face să uităm rapid de cei 1.000 de km pe care îi aveam cu un plin la o mașină diesel, noile baterii vor avea și o durată de viață destul de mare garantând parcurgerea a două milioane de km cu mașina electrică.

Baterii litiu-sulf cu o densitate de 5-8 ori mai mare. În aproape 8 ani de cercetări, echipa Brighsun a dezvoltat baterii litiu-sulf cu o densitate de energie de 5-8 ori mai mare decât bateriile convenționale. Conform rezultatelor unei agenții internaționale de testare (SGS), noua tehnologie Brighsun permite unei baterii Li-S să păstreze 91% din capacitatea sa inițială după 1.700 de cicluri la o rată de 2C (fiind încărcată/descărcată complet în 30 de minute). Aceasta înseamnă că scăderea capacității pe ciclu este 0,01%.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar și la o rată mai agresivă de 5C (fiind încărcată/descărcată complet în 12,5 minute), bateria Li-S de la Brighsun păstrează 74% din capacitatea sa inițială după 1.000 de cicluri (scăderea capacității pe ciclu fiind de 0,026%). Densitatea energiei catodice pentru primul ciclu după activare la o rată de încărcare de 1C este de 2103,8Wh / kg.

Industria bateriilor a explorat o serie de combinații chimice: fosfat de litiu de fier, oxid de litiu de cobalt și, în prezent, cobalt de nichel mangan. Cu toate acestea, sistemele de baterii actuale prezintă dezavantaje majore: densități energetice relativ mici, costuri ridicate cu materiile prime și poluare secundară în timpul reciclării.

Chimia avansată Li-S a Brighsun, care oferă o densitate energetică ridicată și costuri reduse ale materiei prime, va schimba complet situația în industria auto. Brighsun a patentat tehnologia bateriei Li-S care împiedică generarea de polisulfură pe catodul cu sulf, scrie wall-street.ro.

Principalele materii prime pentru bateriile Li-S de la Brighsun sunt disponibile pe scară largă în Australia. De asemenea, costul de producție al bateriilor Li-S marca Brighsun este mai mic decât cel al bateriilor convenționale litiu-ion.