Evenimentul Zilei > International > Bomba la Brexit! Premierul britanic vrea un nou referendum
Bomba la Brexit! Premierul britanic vrea un nou referendum

Bomba la Brexit! Premierul britanic vrea un nou referendum

Guvernul britanic solicită parlamentarilor să voteze pentru organizarea unui nou referendum pe tema Brexit. Premierul Theresa May a afirmat că nu se gandește la ieșirea din UE dacă nu există sprijinul tuturor partidelor parlamentare.

Premierul britanic Theresa May a anunţat marţi că guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din Uniunea Europeană cerinţa ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit.

Primul-ministru a asigurat că Regatul Unit nu va ieşi din UE dacă acordul în acest sens nu întruneşte sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare, scrie stiripesurse.ro. 

"Recunosc forţa autentică şi sinceră a sentimentului din întreaga Cameră (a Comunelor – n. red.) privind această chestiune importantă. De aceea, guvernul va include în Legea Acordului de Retragere o cerinţă de a vota dacă să aibă loc sau nu un al doilea referendum", a spus ea, transmiţându-le "acelor parlamentari care doresc un al doilea referendum pentru confirmarea acordului" că este nevoie de un acord, deci de legea respectivă. 

Legea pe care prim-ministrul intenţionează să o trimită parlamentului luna viitoare va include "şi alte schimbări semnificative pentru protecţia integrităţii economice şi constituţionale a Regatului Unit". 

"Realitatea este că după trei încercări de a asigura acordul parlamentar, nu vom ieşi din Uniunea Europeană dacă nu avem un acord care să întrunească un suport transpartinic mai larg", a mai spus May într-un discurs în care şi-a prezentat oferta cu care speră să îi convingă pe parlamentari să susţină acordul negociat cu Bruxellesul.