Evenimentul Zilei > Politica > Bombă în conducerea PSD. Paul Stănescu a luat hotărârea neașteptată
Bombă în conducerea PSD. Paul Stănescu a luat hotărârea neașteptată

Bombă în conducerea PSD. Paul Stănescu a luat hotărârea neașteptată

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, s-a retras de la conducerea organizației județene din Olt, pe care a păstorit-o vreme de 10 ani. El a fost înlocuit de Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, președintele executiv al organizației. La încheierea mandatului, Stănescu și-a sfătuit urmașul să respecte cetățenii, lucru pe care îl consideră foarte important pentru oamenii politici.

Paul Stănescu a devenit unul dintre cei mai importanți lideri ai PSD, după o carieră pe care a început în 2003, anul în care s-a alăturat social-democraților. Considerat unul dintre baronii locali ai partidului, fost președinte al Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu l-a ajutat pe Liviu Dragnea să preia conducerea PSD.

Ulterior, drumurile celor doi s-au separat, Paul Stănescu devenind unul dintre cei mai mari contestatari ai fostului lider, în prezent la închisoare. În 2018, el a conceput, alături de Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și Adrian Țuțuianu, scrisoarea în care i-au cerut lui Dragnea să renunțe la șefia partidului și la cea a Camerei Deputaților.  La scurtă vreme după eșecul acestui demers, a demisionat din funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării în guvernul Viorica Dăncilă.

După ce Liviu Dragnea a ajuns la închisoare, Paul Stănescu a revenit în fruntea partidului, susținând-o pentru scurtă vreme pe Viorica Dăncilă. S-a distanțat și de aceasta, la scurtă vreme, cu atât mai mult cu cât Dăncilă și-a declarat intenția de a candida la alegerile prezidențiale.

După pierderea alegerilor, Paul Stănescu a fost cooptat de Marcel Ciolacu în echipa interimară de conducere a PSD care va organiza congresul din luna februarie.