Evenimentul Zilei > Social > Bombă! De ce nu a raportat managerul de la Floreasca incidentul din sala lui Beuran
Bombă! De ce nu a raportat managerul de la Floreasca incidentul din sala lui Beuran

Bombă! De ce nu a raportat managerul de la Floreasca incidentul din sala lui Beuran

În acest moment, medicii și personalul auxiliar de la Spitalul Floreasca strâng semnături împotriva deciziilor luate de Ministerul Sănătății în privința incidentului în care o pacientă a luat foc pe masa de operație. Totodată, informații tulburătoare ies la suprafață, care vor schimba mersul anchetei.

Medicii din Floreasca sunt convinși că profesorului Beuran i se face o mare nedreptate. Acești au declarat, în exclusivitate pentru EVZ, că incidentul nu a fost raportat corespunzător de managerul unității medicale, Ionuț Negoi, dintr-un motiv șocant: „aparatul nu avea service-ul făcut!”.

Profesorul Beuran a spus din primele clipe în presă că bănuiește că bistruriul electric ar fi avut un scurt-circuit, că a provocat o flamă care în mod normal nu s-ar fi produs. Totodată, el a anunțat întreaga echipă managerială a spitalului despre incident, așa cum presupune regulamentul.

Din păcate, se pare că managerul a luat pe cont propriu decizia de a nu raporta incidentul mai departe, așa cum același regulament impune, pentru că aparatul nu trecuse prin procedurile de testare și service pe care le impune metodologia de utilizare.

„Directorul se ocupă de managementul spitalului. Un chirurg găsește aparatul în sala de operație și îl folosește. Nu are de unde să știe că acel aparat are service, a fost testat, e în bune condiții de utilizare. Managerul nu a raportat incidentul pentru că știa că acest aparat nu a fost testat conform normelor de utilizare”, a spus sursa din Spitalul Floreasca pentru evz.ro

Orban a cerut și demiterea managerului

În ancheta pornită de Ministerul Sănătății acest detaliu a fost omis. Însă managerul Ionuț Negoi are zilele numărate la cârma celui mai important spital din România.

Și asta pentru că premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că managerul va fi sancționat. „Oricât de mult țin la domnul Beuran, iar domnul Beuran a fost 20 de ani acolo… Dar trebuie așteptate și alte decizii. Să nu creadă domnul director al spitalului că dacă l-a demis pe Beuran, scapă de orice răspundere”, a spus Orban.