Raportul medicilor legiști confirmă faptul că între moartea bărbatului și pulverizarea de către jandarmi cu spray lacrimogen, există raport de cauzalitate.

Bărbatul respectiv participa la o sărbătoare populară, organizată într-un parc din Vatra Dornei și a fost acuzat de tatăl unei fete de agresiune sexuală. La fața locului a fost direcționată o grupă de jandarmi din Vatra Dornei, care i-au cerut celui acuzat de agresiune sexuală să se legitimeze. Cum acesta a refuzat, jandarmii au trecut la imobilizarea bărbatului, iar la un moment dat i-au pulverizat cu spray lacrimogen în zona feței. Bărbatul a suferit un infarct și a decedat.

„Din punct de vedere al apărării, raportul este unul favorabil. Unele părţi au formulat obiecţiuni şi au solicitat lămuriri suplimentare Serviciului de Medicină Legală Suceava, iar după ce acestea vor fi formulate se va trece la etapa următoare a anchetei. Nu este exclus să fie audiate şi alte persoane, dar cert este că suntem în linie dreaptă spre finalizarea anchetei”, a declarat avocatul Ioan Marocico, citat de Monitorul de Suceava.

Ulterior, Parchetul Militar Iași a dispus punerea sub acuzare a subofițerului de jandarmi Ana Maria Florescu, care a pulverizat spray-ul lacrimogen în fața victimei. Procurorii au stabilit că pe parcursul cercetării penale, jandarmul a folosit un spray lacrimogen care nu se afla în dotarea Jandarmeriei Române. Procurorii militari susțin că s-a încercat ascunderea acestei stări de fapt și că jandarmii au vrut să acrediteze ideea că nu au folosit un spray lacrimogen care nu se afla în dotarea lor.

Ana Maria Florescu a fost plasată sub control judiciar.