Niciuna dintre părți nu a dorit să comenteze suplimentar pe marginea subiectului, însă surse din apropierea administrației prezidențiale susțin că Zuckerberg a fost chemat „de urgență” la Casa Albă.

Într-un mesaj postat pe …Twitter și preluat de Agerpres, Trump a scris doar atât: „O întâlnire bună cu Mark Zuckerberg de la @Facebook, joi, în Biroul Oval”. Neoficial, se zvonește că fondatorul Facebook „s-a întâlnit cu factori de decizie politică pentru a le asculta preocupările şi a discuta despre reglementarea Internetului în viitor”.

Este pentru a doua oară când Mark Zuckerberg ajunge la Washington invitat pe cale oficială. El a mai fost la Capitol Hill anul trecut, unde s-au ținut audierile în legătură cu scandalul Cambridge Analytica. De data aceasta, se pare că șeful Facebook s-a întâlnit și cu un grup de legislatori republicani, printre care senatorii Josh Hawley şi John Cornyn.

De altfel, chiar senatorul Hawley a transmis, tot pe rețeaua de socializare Twitter, că l-a îndemnat pe Zuckerberg „să demonstreze seriozitatea companiei în ceea ce priveşte partizanatul, dreptul la viaţa privată şi competiţia”. În traducere, Hawley i-a solicitat lui Zuckerberg să accepte vânzarea WhatsApp şi Instagram şi să se supună unui audit independent, axat pe cenzură. „A spus «nu» la amândouă propunerile mele”, a continuat senatorul republican.

De partea cealaltă, John Cornyn a anunţat că discuțiile cu Zuckerberg s-au axat pe tema „responsabilităţii platformelor de social media, propuneri de reglementare, securitatea alegerilor, preocupări legate de viaţa privată şi cenzurarea vocilor conservatoare în social media”.

Ce lovitură pregătește Congresul

Mark Zuckerberg a ajuns la Washington într-un moment vital pentru existența companiei Facebook.

Presa de peste Ocean dezvăluie intenția Congresului de a promova o legislaţie care să protejeze mai bine viaţa privată a utilizatorilor de Internet. Ar fi un KO pentru giganţii Internetului, pentru care datele private ale utilizatorilor sunt în mod frecvent principala sursă de venit.

Nu mai departe de luna iulie autorităţile federale americane au impus Facebook un control independent al modului în care tratează datele personale. Totul, la pachet cu o amendă record de cinci miliarde de dolari.