Evenimentul Zilei > Actualitate > Infecțiile fungice sunt mortale în 50% din cazurile bolilor infecțioase
Infecțiile fungice sunt mortale în 50% din cazurile bolilor infecțioase

Infecțiile fungice sunt mortale în 50% din cazurile bolilor infecțioase

Oamenii de știință avertizează că nivelurile de rezistență la tratamente pentru infecții fungice sunt în creștere, ceea ce ar putea duce la mai multe focare de boli

pre.cjk { font-family: „Nimbus Mono L”,monospace; }p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }a:link { }

Oamenii de știință avertizează că nivelurile de rezistență la tratamente pentru infecții fungice sunt în creștere, ceea ce ar putea duce la mai multe focare de boli

Pacienții cu terapie intensivă și transplant și cei cu cancer sunt cei mai expuși riscului, deoarece sistemul lor imunitar nu poate lupta împotriva infecțiilor.

Infecțiile fungice reprezintă unele dintre cele mai ridicate rate de mortalitate ale bolilor infecțioase.

O echipă internațională, condusă de cercetători de la Colegiul Imperial din Londra și de la Universitatea din Exeter, a constatat o creștere uriașă a rezistenței la medicamente antifungice la nivel mondial în ultimii 30-40 de ani.

Matthew Fisher, profesor de epidemiologie la Imperial College din Londra, a afirmat că acest lucru este posibil deoarece fermierii își pulverizează culturile afectate cu aceleași medicamente utilizate pentru tratarea infecțiilor fungice la pacienți.

Există ciuperci în aer tot timpul, în fiecare plămân - plin de aer pe care-l respirăm, a spus Prof Fisher.

El a mai spus că numărul persoanelor expuse riscului de infecții fungice a crescut rapid ca rezultat al creșterii numărului de persoane.

Au fost necesare îmbunătățiri în modul în care medicamentele existente au fost folosite, dar s-a pus accent și pe descoperirea de noi tratamente, în scopul de a evita un colaps la nivel mondial în lupta împotriva infecțiilor fungice.


Profesorul Sarah Gurr, de la Universitatea din Exeter, a declarat: Rezistența care apare la medicamentele antifungice a trecut în mare parte sub observație, deoarece condițiile fungice care afectează oamenii, animalele și plantele vor deveni din ce în ce mai greu de contracarat.

Prof. Gordon Brown, directorul Centrului de Cercetări Medicale al Centrului pentru Micologie Medicală, a declarat că unele infecții fungice au avut rate de mortalitate mai mari de 50%.

El a spus: Având în vedere ratele ridicate ale mortalității acestor infecții, aceste tendințe deranjante sugerează că chiar și capacitatea noastra limitată de a trata aceste boli este grav compromisă.

Prof Brown a spus că vedem, de asemenea, apariția unor noi ciuperci rezistente la multe medicamente, cum ar fi Candida auris.

Candida auris este responsabilă pentru creșterea ratelor de infecții fungice invazive în spitalele din întreaga lume - și există foarte puține tratamente pentru aceasta.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: