Evenimentul Zilei > Justitie > Ședință crucială la Parchetul General. Ce a discutat Bogdan Licu cu toți șefii parchetelor din țară
Ședință crucială la Parchetul General. Ce a discutat Bogdan Licu cu toți șefii parchetelor din țară

Ședință crucială la Parchetul General. Ce a discutat Bogdan Licu cu toți șefii parchetelor din țară

Procurorul general interimar, Bogdan Licu a avut, joi, la Parchetul General, o întâlnire cu şefii parchetelor din ţară, cu procurorii șefi DNA și DIICOT. Aceasă ședință a fost prima după plecarea din funcţie a lui Augustin Lazăr. La ședință a participat și ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall.

 

Temele de discuție au fost activitatea Ministerului Public,dosarele de la Parchete, dar și imaginea Ministerului Public din ultima perioadă, potrivit dcnews.ro

„Discuţiile au fost în general pe probleme administrative şi organizatorice (…) Problemele administrative pleacă în primul rând de la buget, care în momentul de faţă este subdimensionat şi continuăm cu alte probleme organizatorice la nivelul instanţelor, al parchetelor", a spus Bogdan Licu.

De asemenea, după ședință Bogdan Licu a precizat se află în fața unui conflict între procurorul de şedinţa și Secţia specială care a retras apelul și cere câte un referat ambelor părți.

„Apelul a fost restras în urmă cu două săptămâni. În momentul de faţă, mă aflu într-un conflict de competenta între procurorul de şedinţa , care este procurorul din cadrul Secţie judiciare de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Secţia specială care a retras apelul. Am cerut ambelor părţi să îmi prezinte câte un referat, care să cuprindă motivele, considerentele legale care au stat la baza acestor decizii ale fiecăruia şi urmează să hotărăsc ce e de făcut mai departe. Am solicitat în scris acest lucru", a spus Licu.

Licu a mai spus că vor fi demarate verificări.

„Nu procurorul general demarează controale. Putem face doar verificări punctuale prin Serviciul de Îndrumare şi Control. Verificările generale, controlul sunt făcute de Inspecţia Judiciară", a mai spus Bogdan Licu.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: