Evenimentul Zilei > Social > Lucian Bode dorește majorarea numărului de secretari de stat
Lucian Bode dorește majorarea numărului de secretari de stat

Lucian Bode dorește majorarea numărului de secretari de stat

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a propus majorarea numărului secretarilor de stat din MAI de la patru la cinci și a subsecretarilor de stat de la doi la trei. Ministrul motivează propunerea cu eficeintizarea activității.

Ministrul Afacerilor Interne,Lucian Bode,a informat, joi, că a propus majorarea numărului secretarilor de stat din MAI de la patru la cinci şi a subsecretarilor de stat de la doi la trei pentru eficientizarea activităţii,relatează Agerpres.

Lucian Bode a propus în Parlament majorarea numărului de secretari de stat

”În acest moment, avem patru secretari de stat şi doi subsecretari de stat. În dezbatere publică avem un proiect de hotărâre de Guvern în care am propus majorarea numărului de secretari de stat de la patru la cinci şi de subsecretari de stat de la doi la trei. (…) Decizia finală o va lua Guvernul. (…) Noi considerăm că secretarul de stat pe relaţia cu Parlamentul trebuie să fie doar pe relaţia cu Parlamentul, nu şi pe relaţiile internaţionale, având în vedere că suntem, cred, ministerul cu cele mai multe iniţiative legislative.

Anul trecut au fost peste 350. De aceea, secretarul de stat trebuie să fie doar pentru relaţia cu Parlamentul. De asemenea, ţinând cont că pandemia nu s-a încheiat şi vedem rolul instituţiei Prefectului în gestionarea campaniei de vaccinare, de exemplu, considerăm că un secretar trebuie să fie doar pentru relaţia cu prefecturile. Acesta este motivul pentru care i-am separat”, a declarat ministrul MAI, Lucian Bode, la Parlament.

Lucian Bode a mai făcut încă câteva precizări cu referire la cheltuielile necesare în eventualitatea unui cabinet al subsecretarilor de stat.

Subsecretarii de stat, cel mai probabil, nu vor avea un cabinet

”Cabinet înseamnă doi angajaţi la subsecretarul de stat, dar nici până acum nu au avut şi, aşa cum arată bugetul şi constrângerile, este puţin probabil ca subsecretarii de stat să aibă cabinete, pentru că efectul ar fi următorul: toţi subprefecţii care au rang de subsecretar de stat ar avea cabinet. În consecinţă, nu cred că se va ajunge aici. Mai mult, secretarul general al instituţiei prefectului nu are cabinet. Din acest punct de vedere, priviţi-o ca o formă de eficientizare a activităţii. Vorbim de un minister cu peste 130.000 de angajaţi”.

”Imediat ce am depăşit această etapă, stăm la masă şi hotărâm un calendar de la cea mai importantă structură a Poliţiei, Inspectoratul General al Poliţiei Române, până la Inspectorat judeţean de poliţie să dăm drumul la concursuri. Eu spun că în continuare această instituţie a împuternicitului este o mare pacoste pentru un management performant la nivelul MAI”, a mai spus Lucian Bode.