Boc plăteşte din datoriile căilor ferate

Boc plăteşte din datoriile căilor ferate

Executivul a alocat 1,1 miliarde de lei pentru a plăti arieratele pe care le au Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Mediului.

Cei mai mulţi bani vor merge către ministerul condus de Anca Boagiu, pentru achitarea datoriile companiilor feroviare către furnizorii de energie electrică: 450 de milioane de lei. La finalul lunii octombrie, Anca Boagiu declara că societăţile feroviare datorează furnizorilor de energie electrică 1,983 miliarde lei, din care 831 milioane lei reprezintă doar penalităţi.

La Ministerul Sănătăţii merg 435 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru plata Banii datoriile la medicamentele compensate şi gratuite, astfel încât la finele acestui an să nu fie înregistrate restanţe mai vechi de 90 de zile. Udrea plăteşte 13% din arierate

Şi ministerul condus de Elena Udrea a primit 150 de milioane de lei pentru plata arieratelor acumulate ca urmare a executării unor lucrări efectuate în cadrul unor proiecte de alimentare cu apă la sate, de reabilitare, modernizare şi asfaltare de drumuri locale, sau de realizare a sistemelor integrate de apă şi canalizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul acestei luni, secretarul stat din cadrul MDRT, Eugen Curteanu, declara că arieratele ministerului se ridică la 1,09 miliarde de lei. Curteanu a precizat că cele mai vechi datorii ale ministerului datează din perioada 2004-2005. Există prin urmare, companii care au realizat lucrări şi care nu şi-au primit banii de 6-7 ani. "Am avut şi datorii care datau din anii 2003-2004", a adăugat Curteanu.

La Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului ajung 50 de milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru plata unor lucrări de reabilitare şi modernizare a unor şcoli.

Şi Ministerului Mediul a primit 40 de milioane de lei pentru plata arieratelor la obiectivele de investiţii pentru combaterea efectelor inundaţiilor, îndiguiri, colmatări -, precum şi pentru lucrări de împădurire derulate prin Romsilva.