Evenimentul Zilei > Actualitate > Boc îl compară pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea! Ce asemănare izbitoare a descoperit primarul Clujului între cei doi
Boc îl compară pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea! Ce asemănare izbitoare a descoperit primarul Clujului între cei doi

Boc îl compară pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea! Ce asemănare izbitoare a descoperit primarul Clujului între cei doi

Competiția acerbă pentru șefia PNL dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu a băgat zâzania în partid. S-a ajuns până acolo încât actualul președinte al partidului ester comparat cu cel mai mare inamic al liberalilor, Liviu Dragnea

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, mare susținător al premierului Cîțu în lupta internă, susține că Ludovic Orban aplică aceeași stratagemă ca cea folosită de Liviu Dragnea.

„Orban încearcă politica de victimizare a fostului lider PSD, Liviu Dragnea”

Boc a făcut afirmația usturătoare la adresa actualului lider ca răspuns la o întrebare legată de zvonul că s-ar fabrica dosare penale celor care nu se alătură taberei premierului Cîțu.
„Nu avem informații că ar fi așa ceva. România a depășit perioada în care aceste proceduri erau enunțate, competiția politica e una, și cea legată de funcționarea statului este alta”, a afirmat primarul orașului Cluj-Napoca, la Digi 24.
Mai mult, edilul orașului Cluj-Napoca consideră că, indiferent cine va ieși câștigător, Florin Cîțu va rămâne premier, iar Orban șef al Camerei Deputaților.

„Este o competiție deschisă, d-l Orban vrea să dea o doza de victimizare, competiția din PNL este una internă a PNL, care nu are legătură cu punerea în pericol a guvernării țării, Cîțu va fi premier și acum și după 25 septembrie, nu e vinovată țara că noi avem un congres. Când am zis de victimizare, m-am referit la faptul că Orban încearcă politica victimizare a fostului lider PSD (Liviu Dragnea – n.r). Orban a pierdut ultimele alegeri (alegerile parlamentare – n.r), politica este pe voturi, nu pe victimizări. Orban este bun ca președinte de Camera Deputaților, acum PNL trebuie să meargă mai departe. Alegerile sunt despre funcția de președinte al PNL, nu sunt despre funcția de premier sau de președinte al Camerei Deputaților”, a afirmat Boc, potrivit G4Media.

Boc îl compară pe Cîțu cu Angela Merkel

Emil Boc, primarul muncipiului Cluj – Napoca, e de părere că premierul Florin Cîțu are nevoie de o platformă politică extrem de solidă în PNL pentru a-și putea pune în aplicare proiectele. Boc nu s-a sfiit să-l compare pe Cîțu cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și cu doamna de fier a politicii britanice, Margaret Thatcher, care amândpuă au deținut simultan funcții guvernamentale și politice la cel mai înalt nivel.

„Eu mă uit la Germania. Cancelarul actual, Angela Merkel, care îşi va încheia curând mandatul, a fost aleasă preşedinte de partid şi premier din 2005. Vă imaginaţi în Germania un cancelar care să nu fie şi preşedinte de partid şi să aibî performanţă? Nu există!”. Robert (Robert Sighiartău – n.r.) vorbea de Margaret Thatcher în Marea Britanie v-aţi fi închipuit ca Margaret Thatcher să nu fie şi preşedinta Partidului Conservator ca să poţi duce un program de reformă? Şi sistemul nostru constituţional aşa este alcătuit: trebuie preşedintele partidului şi premierul să aibă… mai ales în guverne de coaliţie, cum a avut şi Merkel.

Ar fi rezistat Merkel 15 ani în viaţa publică să conducă coaliţii dacă nu ar fi fost şi preşedinta Uniunii Creştin Democrate? Nu ar fi rezistat. Deci trebuie să ne gândim şi din această perspectivă. Aceste alegeri nu sunt împotriva cuiva. Fiecare om din acest partid a făcut, la timpul lui, cât s-a putut şi trebuie să-i mulţumim pentru că a dus partidul acolo unde este astăzi. Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii alegerilor anterioare, sunt despre câştigarea celor următoare”, a afirmat Emil Boc în discursul ţinut sâmbătă seară la conferinţa de alegeri a filialei judeţene PNL Sălaj.

Cîțu, premierul schimbării României?

În încheierea pledoariei sale, Boc a prezis că Florin Cîţu „este premierul care va face trecerea României de la atractivitatea ei pentru o forţă de muncă ieftină, cum era în trecut, la o forţă de muncă bine plătită şi calificată”, scrie site-ul România TV.