Boc: Blaga şi-a asumat responsabilitatea pentru greşelile altora

Boc: Blaga şi-a asumat responsabilitatea pentru greşelile altora

Premierul Emil Boc a declarat astăzi că, prin demisia de la Interne, Vasile Blaga "şi-a asumat responsabilitatea pentru greşelile altora".

"E un gest personal şi unilateral. Şi-a asumat responsabilitatea pentru greşelile altora. E o decizie luată de ministrul de Interne", a spus Emil Boc, înainte şedinţa conducerii PDL. Liderii democrat-liberalii discută, la această oră, despre posibilii înlocuitori ai lui Blaga la şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor, portofoliu pe care PDL vrea să şi-l asume în  continuare. Până la acest moment, ministrul demisionar nu a ajuns la şedinţa PDL.  Turcan: "Demisiile şefilor Poliţiei şi Jandarmeriei erau suficiente" Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a declarat că, în opinia sa, demisiile şefilor Poliţiei şi Jandarmeriei ar fi fost de ajuns pentru a rezolva situaţia apărută la  Interne în ultimele zile. "Cred că demisiile şefilor Poliţiei şi Jandarmeriei ar fi fost suficiente", a afirmat Turcan. De aceeaşi părere este şi prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan."Nu cred că ministrul are o responsabilitate în acest caz care să impună demisia", a spus liderul democrat liberal. Oltean: PDL trebuie să respingă demisia lui Blaga Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a afirmat că ar regreta plecarea lui Vasile Blaga de la conducerea MAI, pe care l-a numit"un ministru excelent", căruia nu i se poate reproşa nimic. Întrebat dacă democrat-liberalii ar trebui să accepte demisia lui Blaga, Oltean a afirmat, la RFI România, că se va opune plecării acestuia deoarece ar putea avea consecinţe asupra aderării României la spaţiul Schengen. Liderul PDL crede că plecarea lui Blaga din Guvern va periclita atât imaginea PDL, cât şi pe cea a Guvernului şi a premierului Emil Boc. PDL nu are în acest moment un om care să îl înlocuiască pe Vasile Blaga, a mai spus Ioan Oltean. Vasile Blaga, demisie de onoare Ministrul de interne Vasile Blaga a anunţat că şi-a depus demisia în această dimineaţă şi a precizat că "este un gest de onoare". Decizia vine în urma grevei poliţiştilor şi a incidentelor care au avut loc în timpul acesteia şi s-a concretizat după o discuţie cu liderii PDL care a avut loc aseară, prelungindu-se până după miezul nopţii. Demisia lui Blaga nu este singura de la vârful ministerului. Prim-adjunctul ministrului, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat pe ordine publică, şeful Poliţiei, Petre Tobă, şeful Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu, şi şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (fostul Doi ş'un sfert), Ştefan Pop, potrivit unor surse din MAI.

Pe de altă parte liderii PSD văd în demisia lui Vasile Blaga o posibilă problemă în aderarea României la spaţiul Schengen.

Ne puteți urmări și pe Google News