Zeci de jandarmi au păzit sticlele expuse în formă de cruce în fața Cazinoului. Într-un cadru fastuos, arhiepiscopul Teodosie, flancat de un sobor de preoţi, a oficiat slujba de Bobotează.

Inaltul ierarh a sfințit încă 50.000 de litri de apă din butoaiele puse în jurul uriașei scene unde are loc ceremonialul religios. IPS Teodosie a urcat apoi într-o şalupă, a fost dus în larg de unde a aruncat în valuri 3 cruci din lemn pentru recuperarea cărora au plonjat peste 30 de tineri.

Una dintre cruci a fost recuperata de un tanar de religie musulmana a declarat ca se roaga pentru fiul sau care edte bolnav. Şi ca la orice Bobotează, miile de credincioşi s-au călcat în picioare pentru a obţine peturile cu aghiasmă. Cei 250 de jandarmi, care au avut sarcina să distribuie sticlele de plastic, au asudat la propriu pentru a asigura ordinea publică şi pentru a mulţumi pe toată lumea. Faleza Cazinoului s-a golit abia după ce au fost distribuite toate sticlele cu aghiasmă. 10 care cu butoaie pline cu aghiasmă, trase de boi, de ponei sau de măgari, au pornit apoi pe străzile Constanţei pentru localnicii care nu au mai ajuns la Bobotează.