Evenimentul Zilei > Monden > Boala de care suferă Monica Tatoiu. „Nu te vindeci niciodată.” Puțini știu prin ce a trecut
Boala de care suferă Monica Tatoiu. „Nu te vindeci niciodată.” Puțini știu prin ce a trecut

Boala de care suferă Monica Tatoiu. „Nu te vindeci niciodată.” Puțini știu prin ce a trecut

Monica Tatoiu a fost diagnosticată cu o boală cruntă la numai 24 de ani și nu a reușit să scape de ea nici în ziua de azi. Femeia de afaceri a povestit că a trecut prin momente crunte și că nu a găsit un tratament care să funcționeze.

Monica Tatoiu a fost diagnosticată cu psoriazis, la numai 24 de ani, și nu a reușit să găsească un tratament nici până în ziua de azi. Femeia de afaceri a moștenit boala de piele de la tatăl ei și a trecut prin clipe crunte.

„Doctorul meu nu mă lasă să stau la plajă decât în zona cu psoriazis. De aceea, trebuie să mă expun trei luni la soare, pentru că altfel sunt un fel de reptilă. Singura soluție e soarele, razele ultraviolete sunt foarte bune. De aceea, de ani buni plec în luna noiembrie în Caraibe. În general, femeile care au această afecțiune chiar suferă. Cam 30% o au, iar boala ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești, în cazul meu e boală luată de la tata, iar fiul meu m-a moștenit pe mine, n-am ce să-i fac, asta-i viața și nu există tratament. Există doar unul, niște injecții, dar care-ți afectează ficatul sau altele, ca la vaccinuri.

Fiul meu era disperat. Mie mi s-a declanșat la 24 de ani și țin minte cum eram la 28, o reptilă de sus până jos. Imaginați-vă o fată tânără plină de bube”, a declarat Monica Tatoiu pentru impact.ro.

Momente crunte pentru Monica Tatoiu

Monica Tatoiu a povestit că a învățat să trăiască cu această boală și să se adapteze situației.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu\EEC

„De câte ori sunt agitată, încep să mă mănânce coatele, genunchii, încheieturile, în general, la mine și gleznele. Am învățat să trăiesc cu chestia asta. A fost greu, dar sunt valuri care vin și trec. Dar, dacă stau la soare, s-a mai atenuat, măcar la coate.

La mine se vede la televizor, pentru că gesticulez, mi se văd coatele. Și mă dau cu tot felul de creme. O soluție au fost cremele cu cortizon, dar nu le recomand.”, a dezvăluit Monica Tatoiu, pentru sursa citată.

Monica Tatoiu, despre menopauză

Mai mult, Monica Tatoiu a venit și cu sfaturi pentru femeile aflate la menopauză. Femeia de afaceri le-a recomandat să bea un pahar de vin roșu seara.

„O femeie, după ce intră la menopauză, trebuie să bea în fiecare seară un deget de vin roșu sec, ca să nu aibă probleme.Femeile au probleme cu circulația, iar vinul roșu conține resveratrol, e folosit și în industria cosmetică. Sau la țară, vin roșu curat, fără adăugiri, vă previne foarte multe dintre bolile pe care femeile le au după menopauză. Nu e alcool, e medicament. Un deget, două de vin. Tatăl meu era cardiolog. Cine știe de tatăl meu știe la ce mă refer.

Multe femei zic că nu le place vinul, preferă gin, altele”, a declarat Monica Tatoiu.