Evenimentul Zilei > Economie > Declarație INCREDIBILĂ din partea BNR. Ce ar trebui să facă ROMÂNII cu CREDITE
Declarație INCREDIBILĂ din partea BNR. Ce ar trebui să facă ROMÂNII cu CREDITE

Declarație INCREDIBILĂ din partea BNR. Ce ar trebui să facă ROMÂNII cu CREDITE

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, i-a sfătuit pe români să se comporte ca tinerii din India și să „își ia câte 2-3 servicii”.

Declarația a venit ca răspuns la întrebarea ce ar trebui românii să facă dacă își dorect un credit pentru locuință. 

Adrian Vasilescu a declarat că îi sfătuiește pe români să aibă mai multe locuri de muncă pentru a-și putea plăti creditul.

„Soluția, din păcate, este cinică. Dar eu nu pot fi cinic și niciun analist cu mintea întreagă nu poate să fie cinic. Dar nu putem să nu vedem că există o corelație între posibilitatea de a fi ales pentru un credit și șansele tale de a plăti conform contractului creditul pe care l-ai angajat. Și atunci soluția e una singură: să tragă cine vrea un credit pentru salarii mai mari, pentru mai multe posturi. În viața occidentală, acest fapt este la ordinea zilei. Oamenii își iau câte 2-3 servicii. Cineva m-a întrebat la un moment dat când am făcut această afirmație.. dar ești nebun.. păi trei servicii înseamnă 24 de ore. Se duce și timpul liber și somnul”, a declarat Vasilescu.

El a dat ca exemplu tinerii din India care se folosesc de calculator pentru a lucra la mai multe firme americane.

„În momentul de față, în India, sunt zeci de mii de tineri, dacă nu sute de mii, care într-un sătuc din India, lucrează acasă la un calculator pentru mari firme americane. Foarte multe din aceste servicii le poți face acasă dacă ai un calculator și un creier care să te ajute să obții un angajament cu o mare firmă. Eu cunosc personal o tânără absolventă, româncă, care a terminat o facultate în Marea Britanie, și lucrează la Luxemburg și e angajată în 5 proiecte. Și le face pe toate de acasă”, a mai spus Vasilescu, conform antena3.ro.