„Aceste alegeri se desfășoară cui încălcări grave. În cele două circumscripții din stânga Nistrului, zeci de mii de oameni sunt aduși în mod organizat în sute de autocare. Potrivit informațiilor din presă, ei sunt plătiți să voteze partide politice, care nu știu nimic. Autoritățile nu fac nimic, pentru că acest fraudare e organizat de PD împreună cu PSRM. E modul în care ei vor să câștige aceste alegeri”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, ei au raportat și problemele de la votul din diasporă, unde cetățenii nu pot vota cu acte expirate și faptul că membrii birourilor electorale nu recepționează contestațiile depuse de cetățenii care nu au putut vota.

Liderii Blocului ACUM au anunțat că vor depune din  acest motiv o plângere împotriva președintei CEC, Alina Russu. De asemenea, ei intenționează să depună o plângere penală și împotriva șefului Inspectoratul General al Poliției, Alexandru Pânzari pentru neglijență crasă în exercitarea atribuțiilor de serviciu, potrivit Maiei Sandu.

Co-președintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a declarat că și în circumscripția nr.33, în care candidează, ar fi fost aduși mai mulți cetățeni din afara municipiului Chișinău pentru a vota în favoarea candidatului guvernării, notează radiochisinau