Cu toate eforturile democrat-liberalilor de a ţine ascuns numele candidatului la Primăria Capitalei, cel puţin oficial, liderul PDL Emil Boc l-a deconspirat ieri, în preziua lansării, din greşeală, pe alesul partidului: Vasile Blaga. Scăparea sa a spulberat astfel suspansul pe care PDL a vrut să-l creeze prin refuzul oricărui lider de a confirma până acum oficial candidatura vehiculată de câteva luni a secretarului general al PDL.

„Blaga va avea şi el un şef de campanie“

După ce i-a nominalizat pe Vasile Blaga şi pe Gheorghe Flutur ca şefi ai campaniei PDL la nivel naţional, Boc a căzut uşor într-o capcană a ziariştilor, care l-au întrebat dacă fostul ministru de interne îşi va putea coordona singur şi propria campanie la Primăria Capitalei. „Blaga va avea un şef de campanie la fel cum fiecare candidat are un şef de campanie“, a răspuns prompt preşedintele PDL.

Dându-şi seama însă că i-a scăpat numele lui Blaga în chiar preziua lansării candidaturii pentru Bucureşti, Boc a încercat să o dreagă. „Dacă va fi decizia respectivă, va avea fiecare şef de campanie“, s-a corectat el, adăugând că „discuţia completă cu privire la acest subiect“ va avea loc astăzi. Pe Boc l-a luat gura pe dinainte după ce, şi ieri ca şi în ieşirile publice anterioare, susţinuse fără abatere că „există candidatul pentru Primăria Capitalei“, dar nu poate da mai multe amănunte întrucât „este o problemă care ţine de strategia partidului“.

Liderul PDL explicase chiar că lasă anunţul oficial să fie făcut de Organizaţia PDL Bucureşti, astăzi, când va fi prezentată şi echipa de campanie. Cel mai probabil, PDL va încerca să păstreze Primă- ria Capitalei, mizând pe tandemul Vasile Blaga-Liviu Negoiţă, unul candidat, celălalt şef de campanie.

STRATEGIE

Parlamentarii, pe liste la locale

O bună parte dintre parlamentarii PDL au fost trimişi în ţară să-şi testeze şansele. Astfel, printre candidaturile validate ieri de Biroul Permanent se numără cea a lui Gheorghe Flutur, pentru şefia CJ Suceava, Cezar Preda la CJ Buzău, Radu Berceanu la preşedinţia CJ Dolj, Ioan Oltean – CJ Bistriţa, Cristian Boureanu – CJ Argeş, Mircea Man – CJ Maramureş. În cursa pentru locale au fost aruncaţi şi europarlamentarii, în frunte cu fostul cap de listă la Parlamentul European, Sorin Frunzăverde, care va candida pentru şefia CJ Caraş-Severin.

La fel, Maria Petre îşi încearcă şansele la Primăria Slobozia. Pe lista candidaţilor se regăsesc şi actualii titulari ai fotoliilor de primari – Emil Boc la Cluj- Napoca, Gheorghe Ştefan la Piatra- Neamţ, Antonie Solomon la Craiova, George Scripcaru la Braşov -, dar şi nume noi ca Dumitru Oprea la Iaşi sau Dorel Onaca la Constanţa.