"Domnia sa, nu este un secret, şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte", a afirmat Blaga, precizând că majoritatea membrilor din organizaţia Satu Mare a fost de acord cu varianta de conducere stabilită de BPN.

El a menţionat că Andreea Paul a rămas membru PNL. "Dacă doreşte, şi o sfătuiesc să funcţioneze în continuare în organizaţia de Satu Mare, foarte bine, dacă nu, fiecare după propria dorinţă", a adăugat Blaga.

Întrebat dacă Andreea Paul şi-a exprimat dorinţa de a fi preşedinte al filialei Satu Mare, el a spus că da. "Da, şi eu mi-aş dori multe, dar numai ce se poate, se poate. Adică trebuie să vrea şi cealaltă parte. Trebuie să vrea Grivei. Grivei este organizaţia judeţeană. Am fost foarte explicit, da?!", a precizat el.

Vasile Blaga a explicat că, în momentul în care s-a ajuns la concluzia că la Satu Mare nu este o armonie în organizaţie, niciunul din membrii Biroului Politic Naţional nu i-a acceptat la conducere pe cei care au condus până "astăzi" organizaţia. "Drept urmare, vor conduce preşedintele Consiliului Judeţean şi un primar. Există resursă. De aceea mai sunt şi supărări, din când în când. Aşa e în viaţă, şi în familie se mai întâmplă", a spus Blaga, citat de Agerpres.

Deputatul Andreea Paul a demisionat luni din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Ea a scris pe Facebook că rămâne simplu membru PNL, decizia nefiind una uşoară.

"De astăzi sunt un simplu membru în Partidul Naţional Liberal. Motivele pentru care am renunţat la funcţia de prim-vicepreşedinte au fost comunicate conducerii partidului. Uneori lucrurile drepte sunt dureroase. Nu a fost uşor să iau o asemenea hotărâre, dar ea este definitivă şi a fost acceptată de partid. Rămân în partid alături de oamenii şi principiile alături de care am desfăşurat o activitate de aproape un deceniu. Am fost un lider de partid activ, după cum bine ştiţi. Am ajutat la structurarea programelor economice ale partidului, la campaniile electorale, am promovat idei noi şi oameni noi, programe economice pentru tineri, reduceri de taxe şi impozite, am activat în apărarea drepturilor femeilor şi copiilor. Atunci când am candidat am luat scor dublu faţă de media partidului pe ţară şi am întors un colegiu roşu de 23 de ani până în anul 2012. În anul 2016, în Ţara Oaşului, scorul PNL a fost de 38%, peste PSD cu cele 33%", a scris Andreea Paul, adăugând că se va axa în continuare pe activitatea academică şi de consultanţă.