După ce la întrebarea referitoare la felul în care decurge campania electorală, i s-a răspuns că "merge bine", Blaga s-ar fi enervat şi ar fi replicat: "Merge bine pe dracu".

Liberalii ieşeni au precizat pentru News.ro că fostul co-preşedinte PNL a participat la audioconferinţa cu şefii de filiale, desfăşurată în urmă cu două zile, şi că discuţiile au fost, pe alocuri, mai tăioase, dar fără ca Vasile Blaga să ridice vocea la colegii săi de partid.

"El nu mai este lider, nu conduce campania, se implică din postura de membru de partid. Cunoaşte foarte bine cum merge o campanie electorală, are experienţă, îi ştie pe liderii din teritoriu. E vorba de mobilizarea în teritoriu. Nu s-a răstit la cei din judeţe, poate că pe alocuri a fost mai tăios”, a afirmat un reprezentant al PNL Iaşi, pentru site-ul citat.

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, într-o conferinţă de presă la Buzău, că în calitate de fost preşedinte al formațiunii, Vasile Blaga face parte din conducerea centrală a PNL. De altfel, Blaga participă la teleconferinţele conducerii PNL cu liderii filialelor judeţene, organizate în campania electorală.

Atanasiu a explicat că Blaga poate să convoace, conform Statutului PNL, orice organizaţie dacî se constată sunt probleme.

Cristinel Romanescu, preşedintele interimar al PNL Buzău, a spus, pentru News.ro, că săptămâna aceasta a fost organizată o teleconferinţă la care a participat şi Vasile Blaga. El a precizat că şedinţa a fost convocată de Secretariatul general al PNL.

Și Tinel Gheorghe, liderul PNL Ialomița, a precizat că intervenţiile lui Vasile Blaga în discuţiile privind campania electorală sunt ”foarte oportune”. El a refuzat să facă alte comentarii referitoare la implicarea lui Blaga în derularea campaniei PNL, liderul filialei Ialomiţa adăugând: ”Cu asta am spus totul”.

Participarea lui Blaga la teleconferința PNL a fost confirmată și de către preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda.

Surse din partid au declarat însă pentru News.ro că fostul co-preşedinte Vasile Blaga a intervenit în ultimele conferinţe telefonice organizate în interiorul formaţiunii pe tema derulării campaniei electorale, exprimându-şi în unele cazuri nemulţumirea faţă de modul în care se desfăşoară campania liberalilor în teritoriu. Blaga ar fi semnalat situaţii concrete care i-au provocat nemulţumirea.

Blaga a demisionat, la sfârşitul lunii septembrie, din funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare, după ce a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Procurorii spun că, în perioada 2011-2012, fostul lider al PNL ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

La începutul lunii octombrie, Vasile Blaga a declarat că a fost rugat de colegi să se implice în partid în perioada de campanie electorală, astfel că o să îşi facă treaba şi o să facă ceea ce ştie.

”Asta o să fac, ca membru simplu al partidului, o să îmi fac treaba şi o să fac ceea ce ştiu, inclusiv în campanie”, a explicat el.