Evenimentul Zilei > International > Black Lives Matter. Steaua lui Trump de pe Walk of Fame, vandalizată
Black Lives Matter. Steaua lui Trump de pe Walk of Fame, vandalizată

Black Lives Matter. Steaua lui Trump de pe Walk of Fame, vandalizată

În timpul unui protest la care au participat mii de persoane, steaua președintelui american de pe bulevardul celebrităților a fost din nou batjocorită, de data aceasta sub egida Black Lives Matter.

Hollywood Walk of Fame este o alee ce se întinde de-a lungul Bulevardului Hollywood și Străzii Vine din Los Angeles ( California), în care au căreia au fost încorporate la distanță de 1,8 m una de alta stele inscripționate cu numele diverselor vedete din industria de divertisment americană, cărora s-a dorit să li se aducă astfel un omagiu. Hollywood Walk of Fame a fost creată în 1958.

Actul de vandalism s-a produs aparent în timpul unui marș al grupării Black Lives Matter, organizat de rapperul YG, la două săptămâni de la moartea lui George Floyd, asfixiat sub genunchiul unui polițist din Minnesota, între timp demis din funcție și acuzat de omor de gradul doi, scrie CBS Los Angeles.

Fotografii cu steaua vandalizată au apărut duminică, în momentul în care aproximativ 20.000 de protestatari au mărşăluit prin Hollywood cerând dreptate pentru George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery şi alte victime ale violenţei rasiale, scrie și Agerpres.

Pe reţelele de socializare, fotografiile au arătat placa stradală în mai multe faze în care a fost vandalizată. Unii au tăiat cu vopsea numele lui Trump, alţii au desenat organe genitale masculine sau au scris diferite blesteme.

La un moment dat, steaua părea murdărită cu materii fecale. În cele din urmă, steaua a fost complet vopsită în negru, lângă un mesaj gigant cu acronimul „BLM”.

Steaua lui Trump de pe Walk of Fame a mai fost vandalizată înainte – cu graffiti, o svastică, un baros şi un târnăcop – în diferite etape ale preşedinţiei sale.

În pofida apelurilor pentru eliminarea totală a stelei lui Trump de pe bulevard, Camera de Comerţ din Hollywood a fost fermă în ceea ce priveşte politica sa de păstrare a fiecărei stele pentru valoarea ei istorică.

Donald Trump a fost extrem de criticat pentru răspunsul său la protestele din Statele Unite, mai ales după ce a ameninţat să mobilizeze armata şi a scris pe Twitter mesaje agresive, precum „Când începe jaful, încep şi focurile de armă”.