Editura Evenimentul si Capital

Biserica protestantă din Norvegia refuză să oficieze căsătorii între homosexuali

13-10/mai-multe-state-din-golf-vor-depista-medical-homosexualii-pentru-a-nu-le-permite-sa-treaca-frontiera-96192-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 645 Vizualizari

Biserica protestantă din Norvegia a respins astăzi o propunere, susţinută de majoritatea episcopilor săi, ce vizează autorizarea căsătoriei religioase pentru homosexuali.

În cadrul unui sinod naţional al acestei Biserici luterane, 64 de participanţi s-au pronunţat împotriva uniunilor religioase pentru cuplurile de acelaşi sex, în timp ce 51 s-au declarat favorabili. În luna octombrie 2013, o majoritate netă de episcopi (8 din 12) s-au exprimat în favoarea acestei propuneri. Ea trebuia totuşi să obţină acordul sinodului, ultimul organism de decizie al Bisericii, pentru a intra în vigoare. ''Suntem decepţionaţi'', a reacţionat Baard Nylund, preşedintele unei asociaţii pentru apărarea drepturilor homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor. ''Este trist că Biserica n-a profitat de ocazie pentru a fi Biserica poporului, deschisă şi generoasă, cum zice că este'', a declarat Nylund pentru AFP. Marţi, delegaţii au respins şi alte propuneri, care vizau autorizarea pastorilor să rostească o simplă liturghie pe marginea unui mariaj civil, dar şi o altă moţiune în favoarea statu-quo-ului, ce permite uniunea religioasă doar cuplurilor heterosexuale.

Norvegia este una dintre ţările din Europa care au atacat din timp discriminările împotriva homosexualilor. Mariajul civil şi adopţia sunt autorizate din 2009. Biserica autorizează, de asemenea, hirotonirea pentru homosexuali. În Suedia vecină, Biserica luterană oficiază căsătoriile între persoane de acelaşi sex din 2009.

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI