Evenimentul Zilei > Social > Biserica Ortodoxă Română, alături de medicul Camelia Smicală, MAMA căreia statul finlandez I-A LUAT COPIII
Biserica Ortodoxă Română, alături de medicul Camelia Smicală, MAMA căreia statul finlandez I-A LUAT COPIII

Biserica Ortodoxă Română, alături de medicul Camelia Smicală, MAMA căreia statul finlandez I-A LUAT COPIII

Un înalt ierarh din Biserica Ortodoxă Română a fost, luni, în vizită la medicul Camelia Smicală, căreia autorităţile finlandeze i-au luat cei doi copii minori, în urmă cu doi ani. Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a mers în Tampere, Finlanda, pentru a o întări sufletește pe mama care trece prin această dramă.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a mers, luni, în Tampere, Finlanda, pentru a o întări sufletește pe Camelia-Mihaela Smicală,  medicul căreia autorităţile finlandeze i-au luat cei doi copii minori în urmă cu doi ani. Vizita înaltului ierarh survine la o zi după ce sute de oameni au ieşit ieri în stradă în mai multe oraşe ale României pentru a protesta faţă de situaţia mamei care trece prin această dramă.

Ierarhul român a încurajat-o pe femeia îndurerată, rugându-se pentru izbăvirea din necazuri a familiei sale și pentru copiii săi, Johan-Mihai și Maria-Alexandra, transmite Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe a Europei de Nord.

Oficialii Bisericii Ortodoxe Române transmit că Părintele Episcop Macarie a îndemnat-o pe mamă să își pună nădejdea în Hristos și în Maica Domnului, aducând aminte de cazuri similare care, în cele din urmă, au avut un deznodământ pozitiv. De asemenea, ierarhul a apreciat că recentele manifestații de solidarizare cu Camelia-Mihaela Smicală nu vor rămâne fără ecou.

„Nu trebuie abandonată lupta și nici pierdută nădejdea, ci înmulțită rugăciunea și continuate, pe toate căile, demersurile de remediere a situației”, a transmis Preasfințitul Macarie.

De la început Preasfințitul Episcop Macarie s-a implicat în cazul Cameliei-Mihaela Smicală, oferind, împreună cu păstoriții săi din Scandinavia, asistență duhovnicească și materială.

Sute de oameni au protestat, duminică, în Bucureşti, Cluj, Piatra Neamţ, Timişoara, Braşov şi Iaşi, în semn de solidaritate cu situaţia mamei şi medicului Camelia Smicală.

În Capitală, românii au protestat, duminică, în faţa ambasadei Finladei şi în faţa Ministerului Afacerilor Externe pentru a cere reîntoarcerea celor doi copii minori, Mihai (10 ani) şi Maria (11 ani), alături de mama lor. Organizatorii au acuzat autorităţile finlandeze de practici naziste în relaţia cu medicul român Camelia Smicală.

 S-a protestat şi faţă de letargia arătată de MAE faţă de salvarea celor doi cetăţeni români. Amintim faptul că săptămâna trecută singurul răspuns pe care l-a putut da Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, la întrebarea unui deputat ce acţiuni întreprinde în cazul româncei a fost că “urmăreşte cazul”.

Copiii minori ai Cameliei Smicală au fost luaţi de autoriţăţile finlandeze în urmă cu doi ani şi duşi în două centre separate, după ce tatăl lor a depus o plângere în care o acuza pe doctoriţă că vrea să fugă cu ei în România. De atunci românca se luptă să îi recupereze în condiţiile în care ea are o decizie definită a instanţelor din ţara nordică prin care a primit custodia definitivă a copiilor. Reprezentanţilor Ambasadei României li s-a refuzat, până în acest moment, vizitarea celor doi minori.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: