Evenimentul Zilei > International > Biserica în doliu. Preotul românilor din Torino, Gheorghe Miclăuș a decedat la 59 de ani
Biserica în doliu. Preotul românilor din Torino, Gheorghe Miclăuș a decedat la 59 de ani

Biserica în doliu. Preotul românilor din Torino, Gheorghe Miclăuș a decedat la 59 de ani

Preotul Gheorghe Miclăuș, a încetat din viață, vineri, la vârsta de 59 de ani, la Torino. Potrivit ultimelor informații, decesul s-a produs în urma unei lungi suferințe. Înmormântarea va avea loc la Bacău.
Anunțul a fost făcut de Episcopia Romano-Catolică Iași, într-o postare pe pagina de socializare. Sursa citată nu a precizat cauza morții, însă se pare că preotul a dus o lungă suferință în ultimii ani.

Capelan al românilor din Torino

Din anul 2002 și până în prezent, preotul a fost capelan al românilor din Torino care se adunau în Biserica „Madonna del Carmine” din acest oraș, fiind un liant în această comunitate pe care a păstorit-o cu multă dedicare și fiind foarte apreciat de această comunitate.

„A trecut la Domnul preotul Gheorghe (Gelu) Miclăuș. După o lungă suferință pe care a purtat-o cu mult curaj și speranță, fiind îngrijit cu sfintele taine, preotul Gheorghe Miclăuș, în vârstă de 59 de ani, a trecut la cele veşnice în noaptea de vineri, 18 iunie 2021, la ora 1.30, la Torino (Italia)”, a transmis Episcopiei Romano-Catolică Iași.

Familia îndurerată a preotului a anunțat și ea la rândul ei decesul, într-o postare pe pagina acestuia de socializare.

„Familia Miclăuș, cu profundă durere anunță trecerea la Domnul a Părintelui Gelu. Vă suntem recunoscători pentru toată iubirea și rugăciunile voastre. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a precizat familia acestuia.

 

 

Preotul Gheorghe Miclăuș a fost un om extrem de apreciat, iar pe lângă activitatea pastorală bogată, acesta s-a preocupat să vestească evanghelia, ”frumusețea vieții creștine și calea mântuirii”, așa cum spunea chiar el.

În același timp, preotul a ajutat la redactarea revistei „Lumina creștinului”, în perioada octombrie 1992 – august 1994, fiind și primul redactor al revistei pentru copii „Isus, prietenul copiilor”.

Totodată, pe lângă colaborarea la realizarea manualelor de religie pentru elevii din Dieceza de Iaşi, părintele Gelu a realizat și cartea „Micul catehism explicat copiilor pentru Prima Sfântă Împărtășanie”, care este de un real ajutor pentru copiii care se pregătesc pentru Prima Sfântă Împărtășanie, dar şi pentru cei care au rolul de a ajuta la formarea culturii religioase a copiilor.

Înmormântarea va avea loc la Bacău

Preotul Adrian Blăjuță a venit și el cu o serie de precizări legate de înmormântarea lui Gheorghe Miclăuș. Potrivit acestuia, marți, pe data 22 iunie, trupul preotului va ajunge în Bacău, unde va fi celebrată o Sfântă Liturghie, înmormântarea urmând să aibă loc în cursul zilei de miercuri.

„Marți după-amiază, 22 iunie, sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui va ajunge la Bacău, iar la ora 18.00 se va celebra o Sfântă Liturghie cu recviem în Biserica „Sfinții Petru și Paul”. Înmormântarea va avea loc la Traian (BC), miercuri, 23 iunie, la ora 10.30. Să se odihnească în pace!”, a mai scris preotul Adrian Blăjuță pe pagina de Facebook a Episcopiei Romano-Catolică Iași.

Amintim faptul că părintele Gelu Miclăuș s-a născut la 12 aprilie 1962 la Traian – Bacău și a absolvit Şcoala Generală de 8 clase în anul 1976 la Bacău, Liceul în anul 1979 la Bacău, Şcoala de Cantori în anul 1982 la Iaşi şi Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi în anul 1989.

Pe 25 iunie 1989, aceasta a fost sfinţit preot de către ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, scrie Capital.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: