Bill Gates, despre cele trei joburi care vor supraviețui erei AI. Care sunt locurile de muncă nemuritoare

Bill Gates, despre cele trei joburi care vor supraviețui erei AI. Care sunt locurile de muncă nemuritoare AI. Sursa foto: Pixabay

Bill Gates a dezvăluit care sunt cele trei  joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit propriilor sale estimări legate de modul în care va schimba inteligența artificială societatea. Atunci când vine vorba de avansul tehnologic, ultimii doi ani au fost dominați de integrarea inteligenței artificiale în diferite sisteme. Mulți experți susțin că această tehnologie are capacitatea de a schimba societatea pentru totdeauna.

Bill Gates a vorbit despre cum va schimba AI piața muncii

Noul software ChatGPT este unul dintre cele mai utilizate instrumente. Companii precum Google, Microsoft și Meta, prin  WhatsApp și Facebook, au adoptat această tehnologie și au aplicat-o în diversele lor aplicații.

Recent, Bill Gates a vorbit despre cum va schimba AI piața muncii și diferite sectoare de producție și servicii. În ultimele luni, miliardarul a publicat mai multe articole axate pe inteligența artificială și a detaliat diferite unelte AI, le-a analizat punctele forte și potențialele riscuri pe care le pot aduce.

Ai Generat, Femeie, Robot, CircuiteBill Gates, despre AI. Sursa foto: Pixabay

Ne puteți urmări și pe Google News

60% din joburi vor fi afectate de AI, în diferite moduri

Unul dintre cele mai mari riscuri, ce deja a fost observat, e înlocuirea angajaților umani cu AI. Tehnologia poate restructura piața muncii, ceea  ce Fondul Monetar Internațional deja a prezis. Potrivit experților, până în 2025, 60% din joburi vor fi afectate de AI, în diferite moduri.

Potrivit lui Bill Gates, uneltele AI vor permite ca numeroase joburi și procese să fie automatizate. În același timp, nu are o perspectivă pesimistă atunci când vine vorba de acest viitor. Dimpotrivă, crede că AI va fi util în numeroase arii.

Chiar și așa, Gates a vorbit despre singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit propriilor predicții. Acestea slujbe ar fi „imune” în contextul AI. Astfel, cei care se află în aceste domenii vor „rezista” noului val tehnologic care va schimba piața de muncă.

Ai Generat, Android, Futurist, FemeieBill Gates, despre AI. Sursa foto: Pixabay

Bill Gates, despre meseriile care nu vor fi atinse de AI

Bill Gates crede că joburile din sistemul energetic, cel legat de biologie și profesiile specializate pe design-ul și gestionarea uneltelor AI vor rezista cu brio acestei tranziții. În schimb, fondatorul Microsoft vrea să știe dacă AI va ajunge să ajute sau să distrugă omenirea.

„Nu e ca și cum scopul final e să avem mai puțin plastic sau o anumită temperatură. Contează dacă oamenii o duc bine”, a spus Gates.

În acest moment, tehnologia AI e unul dintre cele mai mari pericole la adresa omenirii. Ca urmare, aceasta ar fi singura întrebare pe care i-ar pune-o Bill Gates unui călător în timp. Pentru a afla dacă tehnologia ne-ar ajutat sau ne-ar distruge până la sfârșitul secolului, scrie doctorulzilei.ro.