Evenimentul Zilei > International > Bill Cosby ar putea să scape de condamnarea pentru agresiune sexuală. Vrea un nou proces
Bill Cosby ar putea să scape de condamnarea pentru agresiune sexuală. Vrea un nou proces

Bill Cosby ar putea să scape de condamnarea pentru agresiune sexuală. Vrea un nou proces

Bill Cosby face apel la condamnarea sa pentru agresiune sexuală. În urma mişcării #MeToo actorul a fost condamnat în 2018 la o pedeapsă de 10 ani, cu posibilitatea de eliberare după 3 ani. Toate faptele sunt prescrise cu excepţia uneia care a dat naştere urmăririi penale.

El vrea un nou proces

Actorul american Bill Cosby a făcut ieri apel la verdictul care l-a găsit vinovat anul trecut de agresiune sexuală asupra unei femei, acum 15 ani. Acest apel ''este un pas important pentru a garanta ca Bill Cosby să obţină o audiere din partea unei Curţi dreaptă şi imparţială'', a spus purtătorul de cuvânt al actorului, Andrew Wyat.

''Constituţia garantează dreptul lui Cosby – şi a oricărui american – şi aşteaptă cu nerăbdare dreptatea la apel'', a adăugat el într-un comunicat. Bill Cosby, 81 de ani, altădată adulat şi considerat drept încarnarea tatălui ideal, a fost găsit vinovat în aprilie 2018 de către un judecător din Pensylvania că a drogat şi a agresat sexual pe Andrea Constand, care azi are 46 de ani.

Fapte prescrise cu excepţia unei singure acuzatoare

Condamnarea sa a fost ca o piatră de hotar, foarte importantă, pentru mişcările #MeToo şi Time's Up, Cosby fiind acuzat cu doi ani înainte de aventurile celebrului Harvey Weinstein. Acum cinci ani, Bill Cosby era considerat ca una dintre figurile morale cele mai eminente din Statele Unite, printre primii actori negri care a cunoscut succesul, dar şi un luptător neobosit pentru emanciparea negrilor. Apoi, zeci de femei l-au acuzat public de a le fi agresat sexual, fapte prescrise, cu excepţia cazului Andreei Constand, singurul care a dat naştere unor urmări penale.