Evenimentul Zilei > Social > Bilanț dramatic. Jumătate din bolnavii internați la Terapie intensivă mor de Covid
Bilanț dramatic. Jumătate din bolnavii internați la Terapie intensivă mor de Covid

Bilanț dramatic. Jumătate din bolnavii internați la Terapie intensivă mor de Covid

Aproape jumătate dintre pacienții Covid-19 care ajung la secțiile de Terapie Intensivă nu reușesc să supraviețuiască.

Șeful Comisiei ATI din cadrul MinisteruluI Sănătății, Dorel Săndesc, susține că jumătate din cazurile foarte grave care ajuns la Terapie Intensivă nu reușesc să supraviețuiască.

„50% aproximativ din cazurile grave de la Terapie Intensivă decedează, atât în statisticile noastre, cât și în cele internaționale. Variază între 45-50%. Este un procent foarte mare, printre cele mai mari procente dintre toate patologiile internate la ATI”, a precizat șeful ATI.

Potrivit spuselor sale, prim măsurile adoptate de autoritățile române la începutul pandemiei de coronavirus, sistemul sanitar a câștigat timp necesar pentru a achiziționa aparatura cu care să fie dotate secțiile de Terapie Intensivă din spitale. Pe de altă parte, a precizat Dorel Săndeac, a mai rămas de rezolvat problema personalului medical angajat în spitale.

„Stăm mai bine acum decât la început. Avem câteva sute de echipamente în plus. Aveam 1.700 de ventilatoare, iar acum 600-800 de ventilatoare încep să ajungă la spitale. (…) Pe de altă parte e mai greu să cumpărăm doctori și asistente. Există o criză de personal”, a spus șeful Comisiei ATI, conform europafm.ro.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni, 13 iulie, alte 413 cazuri noi de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore. Acestea au rezultat în urma efectuării a 6.655 de teste, astfel că totalul cazurilor a ajuns la 32.948. Un număr de 17 persoane au decedat, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.901.

Pe de altă parte, numărul pacienţilor testați pozitiv care au fost externaţi la cerere a ajuns la 573.

Conform statisticilor GCS, în Suceava au fost înregistrate 4.177 de cazuri de îmbolnăvire, în Bucureşti – 3.856, în Braşov – 2.014, în Argeş – 1.390, în Galaţi – 1.269, în Vrancea – 1.247, în Iaşi – 1.075, în Botoşani – 1.076 și în Neamţ – 1.004. Judeţele cu cele mai puţine cazuri sunt Satu Mare – 82 de cazuri şi Sălaj – 121 de cazuri.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 413 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 235 de pacienţi.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: