30 aprilie

 

Big Brother vă urmărește oriunde, oricând și oricum! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 30 aprilie s-au născut: Franz Lehar, Joachim von Ribbentrop, Robert Shaw, Ion Popescu-Gopo, Ilie Oană, Mina Minovici.

 

În calendarul creştin-ortodox fix sunt Sfinţii: Iacob, fiul lui Zevedeu şi Donat din Evria.

 

Tradiţional, în ”Kalendar” astăzi este ajunul de Arminden – nu se coase şi nu se munceşte la câmp.

 

Profitând de ”perdeaua de fum” creată de coronaVIS, Apple și Google s-au aliat pentru a crea un sistem de trasabilitate a persoanelor infectate (și nu numai). Cele două grupuri americane lucrează la ameliorări tehnice pentru ca telefoanele iPhon și smartphone să poată face schimb de informații sanitare prin Bluetooth. Nu va fi vorba despre o aplicație de trasabilitate, ca cea gândită de guvernul francez prin StopCovid, ci de o îmbunătățire tehnică prin care se va spori eficacitatea aplicațiilor guvernamentale.

 

Mai exact: dacă două persoane sunt aproape, iar una dintre ele se dovedește a fi infectată, telefonul celei din urmă transmite informația către o aplicație guvernamentală, inclusiv istoricul deplasărilor din ultimele două săptămâni. Astfel, persoanele-contact vor fi prevenite, dar nu vor afla numele persoanei infectate. (aberant! n.a.)

 

Apple și Google dau asigurări că soluția lor, care ridică serioase probleme de confidențialitate, va respecta viața privată. Trasabilitatea nu se va face obligatoriu, ci rămâne la alegerea utilizatorilor. (chiar așa? n.a.)

 

Smartfonul va avea posibilitatea tehnică de a identifica o persoană la fiecare sfert de oră. Aceste profiluri vor tranzita rețelele și nu numele și prenumele persoanelor. Istoricul persoanelor întâlnite va rămâne stocat în telefon, ceea ce înseamnă că se poate crea o listă mondială cu toate întâlnirile. Un server central va stoca cheile de decodare, permițând reconstituirea istorică a persoanelor care s-au încrucișat în drumurile lor.

 

Controlorul european pentru protecția datelor a reacționat destul de favorabil la acest anunț, salutând acest pas înainte.

 

Noua tehnologie Apple-Google va fi disponibilă din luna mai și va putea fi folosită de autoritățile sanitare, au informat cele două grupuri în comunicate de presă separate.

 

Aceste sisteme de trasabilitate, contestate, necesită, într-adevăr, o foarte largă utilizare pentru a garanta o oarecare eficacitate în prevenirea răspândirii noului virus.

 

Este o veste mai veche din ”Le Figaro”, probabil ca ați citit-o și în presa noastră, cam acum zece zile. Sau, așa ar fi trebuit! Noaptea trecută, Pierre, fostul meu coleg de la ”Le Figaro” a venit cu precizări. Big Brother te poate urmări acum oricând, oriunde și oricum. Chestia cu aplicația care se activează numai de către posesor, este o prostie manipulatorie. Orice aplicație de pe smartul tău se poate activa de catre administratorul de rețea, la o simplă cerere guvernamentală, fără ca posesorul să știe. Orice se vorbește pe smarturi este înregistrat în marile servere din Virginia. Oricine este înregistrat și din orice țară care folosește soft american. Probabil că și chinezii fac la fel, despre ruși se știe că fac de mult acest lucru, vă mai amintiți de rebelul cecen care a luat o rachetă în figură, dirijată prin propriul mobil? Bună întrebare!

 

Bine ați venit în romanul 1984 al lui George Orwell! Dar viața bate orice carte, sau film, dar nu și faptul că mâine este o altă zi!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE