Evenimentul Zilei > Actualitate > Biden provoacă Beijingul! Orice incident minor ar putea declanșa războiul
Biden provoacă Beijingul! Orice incident minor ar putea declanșa războiul

Biden provoacă Beijingul! Orice incident minor ar putea declanșa războiul

Presat de numeroasele voci care îl acuză că se arată un președinte slab față de provocîrile Chinei, Joe Biden a întors foaia. Numai că provocarea militară lansată de SUA cam pe nepegătite riscă să declanșeze al treilea război mondial.

Biden provoacă Beijingul! Ca răspuns la acțiunile Chinei menite să intimideze Taiwanul, Washingtonul a trimis nu mai puțin de două portavioane în Marea Chinei de Sud, scrie site-ul american stripes.com. USS Theodore Roosevelt și  USS Nimitz  au lansat  exerciții militare într-o zonă pe care chinezii o revendică.

Biden provoacă Beijingul!

Aceste manevre au ca scop „creșterea interoperabilității între active, precum și a capacităților de comandă și control”, se arată într-o declarație dată publicității de  US Navy.


Viața de pe Pământ a început pe Marte. Teorie șocantă a savanților


E vorba de cea mai serioasă provocare SUA la adresa Beijingului de când Biden a preluat funcția. „Biden ia o poziție puternică pentru a se opune revendicărilor teritoriale ale Chinei în apele disputate”, scrie agenția Bloomberg.

Încă de la începutul lunii, se constată o tendință a noii administrații de a-și deplasa prioritățile de politică externă din Orientul Mijlociu spre Asia de Sud-Est.


Putin se răzbună! Televiziunea Russia 1 îi scoate ochii lui Navalnîi cu peria de toaletă


Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, anunțase inițial la începutul acestei luni că „USS Nimitz a părăsit Marea Arabiei și Flota a 5-a după ce a fost desfășurat peste 270 de zile pe fondul tensiunilor cu Iranul”, șo se află „în prezent în regiunea Indo-Pacifică. ”

Biden provoacă Beijingul! Chinezii răspund dur

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, s-a grăbit să condamne marți „demonstrația de forță” a Washingtonului.

China va continua să ia măsurile necesare pentru a proteja ferm suveranitatea și securitatea națională. Va colabora cu țările din regiune pentru a proteja ferm pacea și stabilitatea în Marea Chinei de Sud”, se arată în declarația dată publicității de Ministerul de Externe chinez. Mai mult, Beijingul afirmă că manevrele americane din Marea Chinei de Sud reprezintă o  lovitură pentru „pacea și stabilitatea regională”.

Descoperire crucială a savanților maghiari. Istoria României se va rescrie