Evenimentul Zilei > EVZ Special > Biden pregătește un război special împotriva Rusiei. Riscuri uriașe
Biden pregătește un război special împotriva Rusiei. Riscuri uriașe

Biden pregătește un război special împotriva Rusiei. Riscuri uriașe

Atacul dur al lui Joe Biden la adresa lui Putin nu a fost nicidecum o gafă. Noul președinte american a vrut să transmită omologului său rus și lumii întregi un mesaj clar. Epoca în care Trump a dat dovadă de reținere față de derapajele Rusiei s-a încheiat.

Biden pregătește un război special împotriva Rusiei. Sancțiunile împotriva persoanelor și organismelor statale ale Rusiei nu au dat roade.

Nici expulzările diplomaților ruși n-au avut mai mult succes. Rezultatul acțiunilor folosite de Trump pentru a pedepsi Rusia este zero.

Rusia lui Putin continuă să-și urmărească scopurile cu o lipsă totală de scrupule, fie că este vorba de asasinate, încarcerarea opozanților, atacurile cibernetice sau pretinsul amestec în alegerile din Statele Unite.


Putin s-a depășit pe sine! Bătaie de joc cruntă la adresa lui Biden


Ca urmare, noua Administrație americană va întoarce foaia.

Biden pregătește un război special împotriva Rusiei

Conform informațiile prezenta,te de New York Times, președintele Joe Biden nu va renunța la utilizarea unor sancțiuni personalizate.

El intenționează, însă, să declanșeze și un „război cibernetic” împotriva celor trei agenții de informații rusești principale.

E vorba de SVR (serviciul de spionaj străin), Gru (agenția de informații militare) și FSB (moștenitorul KGB care se ocupă de securitatea internă și reprimarea opoziției politice).

Ideea lui Biden de a deschide un nou „front” împotriva Rusie, în condițiile în care rivalitatea cu China e apogeu nu sunt privite cu ochi buni de toți analiștii.


Biden și-a pierdut iar luciditatea. Gura păcătosului adevăr grăiește


Expertul american în război cibernetic James Lewis, citat de London Times, spune că aceste represalii pot declanșa ușor o escaladare, iar aceasta ar putea să scape de sub control .

Biden pregătește un război special împotriva Rusiei. Analiștii avertizează că riscurile sunt mari

„Este adevărat că relaxarea lui Trump față de Moscova a încurajat acțiuni dăunătoare pentru interesele naționale ale SUA, precum cele împotriva SolarWinds.

Dacă, însă, răspunsul american e prea puternic, Kremlinul s-ar putea simți îndreptățit să reacționeze în continuare. Iar acest lucru ar da naștere unei spirale periculoase”, spune Lewis.

La Moscova, dincolo de liniștea ostentativă afișată de Putin, există o îngrijorare serioasă.

Biden, se tem analiștii ruși citați de London Times – ar putea ordona hackerilor săi să vizeze nu atât interesele serviciilor secrete, cât și sectoarele bancare și energetice naționale. Vizate ar putea fi și și să rezerve companiile private care, de exemplu, gestionează e-mailuri și alte aplicații informatice din Rusia.

Iar haosul declanșat ar putea fi mai mare decât cel pe care hackerii ruși l-au provocat în spitalele britanice prin infiltrarea sistemelor lor informatice.
Nu e exclusă o campanie de defăimare împotriva vaccinului rus Sputnik V, scrie ziarul italian Il Giornale.

Putin s-a depășit pe sine! Bătaie de joc cruntă la adresa lui Biden

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.