Evenimentul ZileiInternationalBiden bate toate recordurile. 5 greșeli majore într-o săptămână

Biden bate toate recordurile. 5 greșeli majore într-o săptămână

Biden bate toate recordurile. 5 greșeli majore într-o săptămână
Încântarea că Biden i-a luat locul lui Trump la Casa Albă n-a ținut mult. Presa americană îl ia la rost pe președinte pentru cele cinci greșeli neforțate pe care le-a făcut în prima săptămână.

Biden bate toate recordurile, Mai binele e dușmanul binelui. E o vorbă înțeleaptă pe care noul președinte al SUA ar trebui să o învețe. Mai ales că încercările sale de a răsturna politicile lui Trump se dovedesc păguboase pentru America. Vicepreședintele Fundației Heritage, James Jay Carafano, face pe site-ul nationalinterest.org o analiză necruâțătoare a greșelilor făcute de noua administrație în răstimpul scurt care a trecut de la inaugurare,

Biden bate toate recordurile

Primul reproș e legat de renunțarea la conducta Keystone XL. “Acest proiect ar fi dublat capacitatea SUA de a importa țiței canadian în mod eficient, economic și sigur. Biden a blocat-o în prima zi.

Aceasta este o politică climatică proastă. Petrolul va fi acum transportat prin mijloace alternative care vor crea mai multe gaze cu efect de seră.


Biden e numai o jumătate de președinte! E prea grea moștenirea lui Trump


Este și  o greșeală din punct de vedere economic. Se pierd mii de locuri de muncă și costurile energiei în SUA și Canada vor crește.

A doua greșeală se referă la faptul că SUA se alătură acordului climatic de la Paris. “Administrația Trump a renunțat la acord, deoarece acesta nu făcea nimic pentru a opri China, care este responsabilă de o parte uriașă din emisiile de gaze cu efect de seră.

“Niciuna dintre țările semnatare nu a ajuns nici măcar aproape de  obiectivele stabilite în acord. Emisiile de gaze cu efect de seră ale Chinei sunt acum duble față de America și mai mari decât atunci când Beijingul s-a acordului.

Între timp, Statele Unite au făcut progrese remarcabile, desi se afla  în afara acordului, bazându-se pe puterea forțelor pieței. Emisiile americane de carbon pe cap de locuitor au scăzut în ultimul deceniu – un record de neegalat de nicio altă țară.

Biden bate toate recordurile, Prelungirea acordului cu Rusia

Nici prelungirea acordului cu Rusia privind armele nucleare nu e vreo mare reușită.  “Administrația Obama a încheiat un acord de control al armelor nucleare cu Rusia, care nu controla prea multe. Tratatul acoperea numai 45% din arsenalul lui Putin. A permis Rusiei să construiască mai multe arme nucleare (cerând SUA să-și reducă arsenalul).

Odată cu expirarea noului START, ultima administrație negocia pentru o înțelegere mai bună. Echipa Biden a ignorat toată acea muncă. În schimb, vrea să semneze o prelungire de cinci ani a acordului lui Obama.

Chiar mai gravîă este politica de imigrație iresponsabilă a noii administrații. “ Un succes imposibil de contestat al ultimei administrații a fost asigurarea unui control mai bun la frontiera de sud a SUA și aplicarea legilor privind imigrația. Biden încearcă să anuleze toate acestea.


Fantoma i-a terorizat 12 ani familia. Misterul poltergeistului din Battersea


El a oprit construirea zidului de frontieră, a introdus un proiect de lege radical privind amnistie și a început imediat să suspende sau să inverseze politicile care au condus la o securitatea frontierelor și la aplicarea legii imigrației. Acestea sunt politici de frontieră deschise care reprezintă adevărate amenințări la adresa siguranței, sănătății, prosperității și securității tuturor americanilor.

Cât privește Orientul Mijlociu, Administrația Biden e pe cale să anuleze o mare reușită a lui Trump. “Înainte ca ultima echipă să părăsească Casa Albă, zdrobise califatul, izolase Iranul și normalizase relațiile dintre Israel și mai multe țări arabe. Era cea mai puternică bază pentru stabilitate în Orientul Mijlociu.

Dar, mai degrabă decât să se bazeze pe acest real succes, echipa Biden a transmis mesaje echivoce și confuze despre revenirea la Acordul cu Iranul, un alt exemplu de decizie unilaterală din epoca Obama, care a îmbogățit și dat aripr celei  mai mari forțe destabilizatoare din Orientul Mijlociu (Iranul), scrie James Jay Carafano pe site-ul nationalinterest.org.

Începe o nouă pandemie? Experții o compară cu Moartea Neagră

 

 

 


Accesează: