Evenimentul Zilei > Justitie > BEȚIA PUTERII de la DNA Ploiești. Sorina Matei, despre cazul Onea: „Când procurorul devine mai hoţ decât hoţul…”
BEȚIA PUTERII de la DNA Ploiești. Sorina Matei, despre cazul Onea: „Când procurorul devine mai hoţ decât hoţul…”

BEȚIA PUTERII de la DNA Ploiești. Sorina Matei, despre cazul Onea: „Când procurorul devine mai hoţ decât hoţul…”

După ce șeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, a demisionat din funcţie, fiind pus sub urmărire penală de Parchetul General, Sorina Matei a criticat, în termeni duri, activitatea subordonaților Laurei Codruța Kovesi. Jurnalista susține că Onea, ca şi mulţi alţii ar fi trebuit să demisioneze când l-au „pierdut” pe Ghiţă și îl acuză că beţia puterii l-a făcut să se creadă atotputernic, intangibil şi de neatins.

După ce a fost citat la Parchetul General, potrivit unor surse judiciare, în dosarul în care este cercetat alături de fostul procuror Mircea Negulescu, șeful DNA Ploiești, Lucian Onea a demisionat din funție. Surse judiciare susțin că cei doi sunt urmăriţi penal pentru participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

„Lucian Onea a demisionat de la şefia DNA Ploieşti, după ce a fost pus sub urmărire penală, deşi a fost pus în Colegiul de Conducere al DNA de doamna K (Kovesi n.r.) pentru rezultatele sale deosebite. Acum, sper să n-o pună în funcţie pe naşa lui Onea, Giluela, ca DNA Ploieşti să dea din lac în puţ. Adică să funcţioneze ca partidele politice numai pe bază de dinastii şi nu ştiinţă de carte şi rezultate”, a transmis Sorina Matei, într-o postare pe Facebook.

Jurnalista a „taxat”, dur, activitatea șefului „elitei” DNA: „Domnul Onea este exemplul tipic de procuror de nivel mediu pe care l-a transformat funcţia, puterea instituţiei, susţinerea de către centru pentru oamenii slugarnici, neprofesionişti, anturajul şi l-a luat valul şi l-a dus departe, pe câmpii. În loc să evolueze, a luat-o razna”.

În opinia sa, „domnul Onea ca şi mulţi alţii ar fi trebuit să demisioneze când l-au „pierdut” pe Ghiţă. Adică acum 2 ani”.

„Dar n-a fost să fie aşa. Domnul Onea nu a putut să-l probeze pe Ghiţă, un mare hoţ dealtfel care poate fi probat, a umplut instituţia pe care a condus-o de achitări pe dosare flamboiante şi comandate dar cu probatorii şubrede, însăilate cu prostii/ST Ploieşti, a început să „fabrice probe” că atât l-a dus mintea de procuror pe dânsul şi pe colegii de anturaj, s-a afundat în groapa Marianelor cu tot DNA Ploieşti care e în totalitate viciată, a început ca doamna să nege tot, să se răzbune şi să vadă duşmani exerni. Iar finalul e că hoţul i-a făcut pe procurori. Pentru ca a putut și a avut și cu ce. Azi domn Onea e demisionar, hoţul e liber şi victimă. Ce-au rezolvat?”, se întreabă Sorina Matei.

Ea a citat-o pe șefa DNA care își lăuda subalternii. „Dacă se cred mai deştepţi decât noi, fac o mare greşeală, nu sunt. Nu sunt mai deştepţi decât noi! Şi nici intangibili nu sunt”, zicea doamna K (Kovesi n.r.) prinsă în beţia instituţională a puterii. So, who is very smart, now? (Deci, cine este foarte inteligent, acum?)”, a adăugat jurnalista.

În final, Sorina Matei a concluzionat: „Când procurorul devine mai hoţ decât hoţul doar pentru că se crede atotputernic, intangibil şi de neatins, asta se numeşte beţia puterii care ia minţile oamenilor mici, not very smart şi fără ştiinţă de carte. Aici au ajuns”.