Faptă cutremurătoare! Un bărbat dintr-o comună din județul Alba și-a bătut cu biciul cele trei fete minore, acesta fiind condamnat la închisoare cu executare, scrie ziarulunirea.ro. Munteanu Constantin, în vârstă de 43 de ani, din satul Geoagiu de Sus, comuna Stremţ, judeţul Alba a fost arestat preventiv în urmă cu 3 luni deoarece le-a lovit cu biciul pe cele trei fete ale sale.

Instanța Aiud a decis,la primul termen de judecată care a avut loc pe data de 9 octombrie, să îl condamne pe bărbat la 6 ani şi 10 luni de închisoare în regim de detenţie.

El este este judecat pentru cinci infracţiuni de violenţă în familie, trei infracţiuni de ameninţare şi trei fapte de rele tratamente aplicate minorului.

„În temeiul art. 39 alin. (1) lit. b) din Codul penal, contopeşte cele 11 pedepse principale (pct. I.) prin aplicarea celei mai grele, de 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor obligatoriu de o treime din totalul celorlalte (din 9 ani şi 30 de luni), respectiv 3 ani şi 10 luni închisoare, în final ajungându-se la pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 10 luni închisoare, pe care o va execută inculpatul în regim de detenţie”, se precizează în mînuță deciziei de la Judecătoria Aiud.

Instanța a decis să îl decadă din drepturile părintești, el neputând să le mai vadă pe cele trei fete ale sale. De asemenea, judecătorii au decis că tatăl trebuie să plătească fiecărei din cele trei fete daune morale în suma de 30.000 de lei .Drama prin care treceau cele trei fete a fost sesizată de reprezentanții unei asociaţii de binefacere din Danemarca, care făceau în luna iulie 2019 selecția copiilor din sat care puteau merge la o tabără de binefacere.

Când au văzut prin ce treceau cele trei fete, agresate bestial de tatăl lor, reprezentanții asociației au anunțat poliția .Tatăl fetelor a fost luat de acasă şi dus direct în arestul Poliţiei, iar cele trei fete, împreună cu mama lor, au fost internate într-un centru maternal din Alba Iulia.

„În fapt, în seara zilei de 28 iulie, poliţiştii Secţie 3 Poliţie Rurală Aiud, în baza unor informaţii cu privire la posibile fapte de violenţă la care ar fi fost supuse 3 minore, de 6, 8 şi 11 ani, de către tatăl lor, s-au sesizat, din oficiu şi au demarat activităţile de cercetare. În urmă primelor investigaţiilor efectuate de poliţişti a rezultat că, cele 3 minore, ar fi fost lovite, cu un bici, de către tatăl lor aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, suferind leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare 4 – 5 zile de îngrijiri medicale, după cum rezultă din certificatul medical obţinut în urmă examinării medico-legale care a avut loc în dată de 29 iulie 2019”, se arată în comunicatul Poliției.