Cartea biografica se va numi "My Way" şi va fi lansată în engleză şi italiană în ultima parte a anului, a scris cotidianul Corriere della Sera. Volumul este scris de unul dintre editorialiştii acestei publicaţiei, jurnalistul Alan Friedman, de origine americană, informează Agerpres.

"I-am spus lui Berlusconi că nu intenţionez să scriu povestea unui sfânt (…) şi că nu voi ocoli nimic", a declarat Friedman. "Dar i-am mai spus că vreau să scriu povestea unei vieţi extraordinare, unei vieţi controversate, care este, în acelaşi timp, una emblematică şi fascinantă", a adăugat el.

Anunţul a fost precedat de o înregistrare video în care Berlusconi, vorbind rar într-o engleză cu accent pronunţat, spune: "Timp de mulţi ani, numeroşi jurnalişti m-au rugat să le spun povestea vieţii mele. Am refuzat mereu. Am fost de acord să cooperez cu Alan Friedman deoarece am încredere în el. I-am transmis ceea ce Steve Jos i-a spus biografului său: Îţi voi spune povestea mea, iar tu vei scrie ce vei dori".

Silvio Berlusconi, de trei ori premier al Italiei, a strâns o avere din afaceri în construcţii şi media înainte de a crearea partidul conservator Forza Italia şi de a începe o carieră politică de câteva decenii marcată controverse şi probleme cu justiţia.