Bergodi, instalat cu lăutari şi cruci

Bergodi, instalat cu lăutari şi cruci

În ziua în care a împlinit 51 de ani, Gigi Becali, patronul Stelei, a transformat numirea noului antrenor într-o comedie ieftină.

Cristiano Bergodi a fost instalat ieri, oficial, antrenor principal la Steaua. Evenimentul a căzut în derizoriu, deoarece Gigi Becali, care ieri a împlinit 51 de ani, a avut grijă să pună în scenă o nouă comedie ieftină, cu multe momente de umor involuntar şi situaţii jenante. Gigi nu l-a pus pe Bergodi pe „jilţul condamnaţilor” (n.r. - scaunul pe care au stat la instalare Hagi, Lăcătuş şi Dorinel Munteanu), aflat în interiorul reşedinţei sale, ci a organizat o petrecere în curtea palatului, în aer liber. Bergodi, contractul şi avocaţii

Cristiano Bergodi (44 de ani) s-a înţeles cu Steaua pentru un angajament pe două sezoane, însă n-a semnat, deocamdată, actele. Italianul a vrut să parafeze contractul după ce hârtiile vor fi văzute de avocaţii săi. Fostul căpitan de la Lazio, care părea uluit de spectacolul în care a fost angrenat involuntar, şi-a spus imediat durerea.

„Am venit la Steaua cu sufletul deschis. Avem o echipă bună, dar mai e nevoie de trei-patru jucători, aşa cum am cerut de la bun început”, a spus Bergodi. Italianul a anunţat că Pleşan, Lovin, Pedriel şi Liţu nu mai intră în planurile sale. Jucătoriproblemă, Dayro Moreno şi Semedo nu vor reveni în Ghencea. „Trandafir de la Moldova”   Gigi a băut permanent şampanie şi le-a urat „La mulţi ani” tuturor celor de care şi-a adus aminte: procurori, ma gistraţi, „moguli” şi posturi de televiziune, duşmani, dar şi jucătorii pe care-i vrea în Ghencea: Bozovici, Cesinha, Sânmărtean şi Pepe Moreno. „Ştiţi ce am visat astă-noapte? Valiza! Am luat-o şi am fugit cu ea la palat. Am numărat banii cu Virgil. Erau mai mulţi”. Gigi a fost în elementul său şi s-a dat în stambă pe la toate televiziunile, primind fel de fel de cadouri: de la o „valiză” în care a găsit un dicţionar românenglez şi o tablă cu magneţi de genul celei folosite de antrenori pentru a stabili tactica de joc, până la o pereche de cătuşe, cu care a fost „arestat” timp de câteva clipe! În afara palatului, o mulţime pestriţă aştepta câte o mică „atenţie”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lăutarul Gică Drăghici, venit ieridimineaţă tocmai de la Brezoi (Vâlcea), i-a cântat la vioară neîncetat acordurile melodiei „Trandafir de la Moldova”. „Nu ştiu d-alea machedoneşti”, s-a scuzat lăutarul. Cerşetorul „Hitler” i-a adus „Doamna Bovary” şi un CD cu muzica lui Gică Petrescu, pe care a sperat, în zadar, să obţină bani frumoşi. Luminiţa Slate a stat ore în şir cu ditamai crucea în braţe. „Am luat-o de la Mănăstirea Secu. E atât de grea... Mi-a rupt mâinile”, s-a văitat femeia. Când, în curtea palatului, Becali a anunţat înscăunarea lui Bergodi, de peste ziduri s-a auzit strigându- se cu patos: „Mulţi ani trăiască... Şi-altădată, o s-o facem şi mai lată”.

„Am vorbit 45 de minute cu jucătorii. Le-am spus ce vreau de la ei: disciplină, muncă şi dăruire. Trebuie să joace cu inima pentru echipa asta. Vreau fapte, nu vorbe.” Cristiano Bergodi, noul antrenor al Steelei

FOTBALIŞTI MUŞTRULUIŢI   „Ce ai, mă, eşti supărat că nu pleci?” Aduşi cu forţa la palat, fotbaliştii erau stânjeniţi de postura în care au fost puşi, afişând zâmbete forţate. Gigi i-a luat la rost pe mulţi dintre ei. „Ce-ai, mă, eşti supărat că nu pleci afară?”, i-a strigat lui Goian. „Zapata, gata cu tine, la echipa a doua!”, i-a transmis portarului columbian. „Nu eşti bun de căpitan, că tu îi cerţi. Trebuie să le spui: «Ai greşit, dar nu-i nimic»”, i-a zis lui Ghionea. „Tu eşti Onicaş? O să fii mai bun ca Rădoi, o să iau 15 milioane pe tine”, l-a „încurajat” pe tânărul Mihai Onicaş.