Cristiano Bergodi nu mai este, de ieri, antrenorul echipei Rapid. „Divorţul“ italianului de gruparea din Giuleşti este învăluit în mister, deoarece variantele celor două tabere se contrazic.

Oficialii „vişiniilor“ au spus că fostul căpitan de la Lazio şi-a prezentat demisia de sâmbătă, iar Consiliul de Administraţie al clubului i-a aprobat-o ieri. Varianta tehnicianului, explicată public de Renzo Rossi, asistentul şi, totodată, traducătorul său, este alta: Bergodi a vorbit cu oficialii clubului să nu ia în calcul hârtia, dar aceasta a fost parafată!

„Ne simţim înşelaţi“

„Nu mai înţeleg nimic. Cristiano şi-a dat sâmbătă acea demisie pentru că presa publicase toate detaliile contractului său. Acele clauze nu le ştiau decât Copos, Zotta şi Bergodi. Atunci s-a gândit că nu mai e dorit.

Duminică s-a răzgândit şi l-a anunţat pe Zotta să nu ia în calcul acea hârtie. Cu cinci minute înainte de conferinţa de presă (n.r. programată ieri, la ora 15.15), am aflat că demisia fusese acceptată. Ne simţim înşelaţi de conducerea Rapidului. Cristiano avea bilet de avion cumpărat de Rapid şi miercuri (n.r. – mâine) urma să se întoarcă din Italia şi să conducă antrenamentul“, a acuzat Rossi.

„Sâmbătă, pe la ora 11.30-12.00, Cristiano a venit la club şi şi-a înaintat demisia. Nici n-am ştiut ce să mai cred, pentru că vineri, după ore întregi de discuţii, am crezut că l-am convins să rămână“, a replicat Constantin Zotta, directorul general de la Rapid.

„La Rapid e balamuc“

Cristiano Bergodi a reacţionat virulent la adresa conducătorilor din Giuleşti. „N-am mai vorbit cu domnul Copos după meciul cu Nürnberg. Când a auzit că vreau să plec în Italia, nu m-a căutat. Probabil că dânsul căuta deja alţi antrenori. Îmi pare rău de suporteri şi de jucători, care au fost extraordinari. Dar aici este vorba despre conducătorii de la Rapid, care sunt amatori. La meciul cu Farul, un conducător mi-a spus că nu e bine să-l las pe Bozovici în afara lotului, că era mai bine doar să-l amendez.

Mi s-a urcat sângele la cap! Eu nu tolerez aşa ceva. Cum să joci cu un fotbalist care a stat până la trei noaptea în club? La Rapid e un balamuc. Nu e posibil să apară în presă un pasaj dintr-un contract care trebuia să fie confidenţial. Ce să-mi reproşeze Copos? Ar trebui să-mi pună covorul roşu în faţă, pentru că n-am pierdut niciun meci (n.r. – din 13 disputate), deşi transferuri s-au făcut cu bani de seminţ e“, a tunat Cristiano Bergodi.

„PURIUL“ – FAVORIT

Rednic: „Miercuri dau răspunsul“

Până la numirea noului antrenor, programul de pregătire al giuleştenilor va fi condus de „secundul“ Marian Rada. Noul tehnician al Rapidului va fi, foarte probabil, Mircea Rednic, cel care a obţinut ultimul titlu al giuleştenilor, în sezonul 2002-2003. „Copos mi-a făcut o propunere şi i-am spus că-i dau un răspuns până miercuri (n.r.
mâine).

El vrea să semnăm un contract pe lungă durată, dar eu doresc doar pe un an şi, dacă iau campionatul, rămân în continuare. Dacă vin, o fac numai să iau campionatul, nu să mă răzbun pe Dinamo sau pe altcineva. Eu peste tot unde am activat mi-am apărat clubul. Am mai fost şi la Rapid şi mi s-au făcut două nedreptăţi, dar nu mai contează. Am şi alte variante“, ne-a declarat aseară Mircea Rednic.