Bere făcută din apă reciclată de la dușuri şi mașini de spălat. Ce gust are

Bere făcută din apă reciclată de la dușuri şi mașini de spălat. Ce gust are Bere. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Bere făcută din apă reciclată. Epic OneWater Brew este o bere cu un ingredient deosebit: este făcută cu apă de la dușurile, chiuvetele și mașinile de spălat ale unei clădiri rezidențiale.

Bere făcută din apă reciclată. Dacă vă întrebați cum este, producătorii spun că-i sigură de băut. Apa trece prin tratamente care includ microfiltrarea și lumina ultravioletă.

„Clădirile folosesc la nivel global 14% din toată apa potabilă”, spune Aaron Tartakovsky, CEO și co-fondator al Epic Cleantec. Este compania de tratare a apei din San Francisco şi care a făcut berea.

Bere făcută din apă reciclată, interzisă deocamdată

Berea este în stil Kölsch - o băutură originară din Germania. A fost făcută cu apă gri reciclată de la Fifteen Fifty, un bloc de apartamente de lux cu 40 de etaje din San Francisco. Dar nu este de vânzare, deoarece reglementările interzic utilizarea apelor uzate reciclate în băuturile comerciale. Cel putin pentru moment.

Ne puteți urmări și pe Google News

Epic Cleantec echipează clădirile cu un sistem de reciclare a apei, astfel încât apele uzate nu mai trebuie să fie transportate la o instalație de tratare la distanță. Sistemul său reciclează până la 95% din apele uzate, spun reprezentanții companiei. În plus, căldura recuperată de la apele uzate poate fi folosită pentru preîncălzirea apei de uz casnic.

Apa reciclată este folosită deja ca sursă de apă potabilă în locuri precum California de Sus, Singapore și Australia. Iar Epic Cleantec poartă în prezent discuții cu unii dintre cei mai mari producători de bere din lume.

Berea făcută cu apă reciclată de la dușuri. Bună și pentru planetă, bună și la gust

Bere din apă reciclată. Sursa foto: Epic Cleantec

Reducerea consumului de apă

Ideea de a face bere cu ape uzate a apărut în 2022 și au fost produse puțin de 7.500 de cutii. S-au folosit 2.000 de galoane (1 galon are 3,7 litri) de apă reciclată. În San Francisco, din 2015, toate clădirile noi trebuie să aibă un sistem de reciclare a apei la fața locului. Din cele câteva zeci instalate în prezent, Epic Cleantec este responsabilă pentru cinci.

„De ce încă folosim apă potabilă curată pentru a spăla toaletele din centrul orașului San Francisco? Din punct de vedere științific, această apă îndeplinește sau chiar depășește standardele de apă potabilă”, a spus Tartakovsky.

Sursa foto: X

Mai multe state, inclusiv Arizona, Colorado, Florida, New Mexico și Washington, sunt în proces de actualizare a reglementărilor de reutilizare a apei.

În 2017, doi producători de bere din California au produs în ediție limitată făcută din apă reciclată. Daniel McCurry, profesor asistent de Inginerie Civilă și de Mediu la Universitatea din California de Sud, a încercat una. „Am băut fără rezerve. E foarte bună. A fost preparată cu apă reciclată”, a declarat profesorul.