Evenimentul Zilei > Social > Beneficiile Alergatului – Sport pentru Sănătate
Beneficiile Alergatului – Sport pentru Sănătate

Beneficiile Alergatului – Sport pentru Sănătate

În contextul pandemiei, majoritatea persoanelor sunt în căutatea unei soluții care să dea rezultate atât pentru sănătatea mintală, cât și pentru cea fizică. Există numeroase sporturi, hobby-uri și alte activități care te pot ajuta să fii în cea mai bună formă, iar printre cele mai eficiente este chiar alergatul.

Alergatul are avantajul că este o formă de mișcare naturală a corpului uman, deci oricine poate să alerge, nu există un proces de învățare. În schimb, cu cât vei alerga mai mult, vei observa că progresezi și poți acoperi distanțe mai lungi într-un timp mai scurt.

În acest articol vei afla mai multe despre beneficiile alergatului care te vor convinge să transformi alergarea într-un obicei:

 

Beneficiile alergatului pentru sănătatea inimii

 

Inima este un mușchi la fel ca trapezul sau gamba, deci pentru a fi puternică are nevoie de antrenament la fel ca celelalte grupe de mușchi. Cum faci asta? Simplu! Prin a te asigura că în fiecare săptămână faci cel puțin 150 de minute de activitate cu intensitate moderată sau 75 de minute de activitate intensă.

Astfel, pentru a stimula sistemul cardiovascular și a avea o inimă sănătoasă, e de ajuns să alergi o dată sau de două ori pe săptămână aproximativ 10 kilometri, indiferent de ritmul în care te miști. Vei observa beneficii de la alergat într-un timp scurt, vei fi mai plin de energie și vei avea o stare generală mai bună.

 

Beneficiile alergatului în aer liber

 

Alergatul este un sport foarte versatil, îl poți practica oriunde, totul ține de preferințele personale. Dacă alegi să alergi în aer liber, te vei bucura de aer curat care îți va îmbunătăți capacitatea pulmonară și de peisaje care să te determine să nu renunți, să mai parcurgi încă un kilometru.

Îmbrăcămintea și încălțămintea este foarte importantă când alergi în aer liber. Optează pentru streetwear confortabil, din materiale respirabile. Dacă preferi să faci mișcare noaptea, nu uita să porți haine cu părți reflexive astfel încât să fii în siguranță când te afli în zone neiluminate.

 

Beneficiile alergatului pe bandă

 

Multe persoane se simt mai confortabil să faca mișcare în interiorul unei săli pentru că pot merge acolo indiferent de oră sau vreme. Alergatul are aceleași beneficii pe banda de alergat ca și în aer liber deoarece îți utilizezi mușchii într-un mod asemănător.

Dacă vrei să slăbești într-un mod eficient și sănătos, vei fi fericit să afli că pierdea în greutate se numără printre principalele beneficii pentru banda de alergat. Este o formă de mișcare cardio care te ajută să consumi calorii. Mai mult, vei observa rapid beneficiile alergatului pentru picioare, mâini și abdomen deoarece acest tip de mișcare te ajută să te tonifiezi.

Beneficiile alergatului pentru sănătatea mintală

Unul dintre cele mai populare beneficii pentru alergat este îmbunătățirea stării mintale. Atunci când te concentrezi să pui un picior în fața celuilalt și să îți controlezi respirația, uiți de toate problemele și stresul de peste zi.

Atunci când alergi, creierul tău elimină anumite substanțe care te ajută să te simți mai calm și mai mulțumit. Astfel, dacă suferi de anxietate sau doar ai avut o zi proastă, alergatul poate fi soluția de care ai nevoie.

 

Alergatul nu este doar un mod de a consuma calorii. Beneficiile alergatului sunt numeroase, de la tonifierea musculaturii, la îmbunătățirea circulației cardiovasculare și relaxare. Pentru a te bucura la maximum de acest sport, alege întotdeauna streetwear confortabil, care să îți ofere susținere.