Continuă parteneriatul public-privat

Așadar, echipa României, alcătuită din gimnastele Larisa Iordache, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolişan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache şi rezerva Ioana Nicoară nu va fi însoțită de cei doi tehnicieni la turneul final din China, urmând ca „tricolorele” să fie însoțite de către stafful tehnic format din Lucian Sandu, Lăcrămioara Moldovan și Cristian Moldovan.

„Trebuie să-i lasăm pe cei tineri”

„După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori- coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut”, a declarat Mariana Bitang. Cei doi tehnicieni vor continua, însă, să se implice în parteneriatul public privat dintre gimnastica feminină și „OMV Petrom”. În primăvara acestui an, Bellu și Bitang au parafat un contract, în urma căruia sponsorul a donat suma de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare și selecție la nivelul copiilor, în perioada 2014-2016. Antrenorii au sarcina de a selecţiona circa 150 de copii din toată ţara, cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, care vor intra în pregătire în șase centre regionale: Bucureşti (la cluburile Steaua şi Dinamo), Deva, Oneşti, Timişoara şi Constanţa.

„Nu e nimic spectaculos. Nu mai suntem antrenoricoordonatori din luna iunie, dar ne-am implicat în continuare. E momentul să facem acest transfer, să lăsăm locul altor antrenori mai tineri, care au mai mult entuziasm, mai multă putere de muncă. Oricum, noi n-aveam niciun contract de antrenori-coordonatori”, a conchis Bellu.