Evenimentul Zilei > International > Belgia trece la măsuri restrictive. Primele vor fi impuse de luni
Belgia trece la măsuri restrictive. Primele vor fi impuse de luni

Belgia trece la măsuri restrictive. Primele vor fi impuse de luni

După ce numărul persoanelor infectate a crescut considerabil, autoritățile belgiene au luat decizia de a reintroduce măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Astfel, începând de luni, toate cafenelele și barurile din Bruxelles se vor închide de la ora ora 23. De asemenea, magazinele care comercializează băuturi alcoolice se vor închide și ele, de la orele 22. Măsura nu se aplică restaurantelor, dar și aici vor există anumite măsuri care vor fi aplicate, în sensul că după ora 22, adunările mai mari de zece persoane vor fi interzise. Aceasta măsură va fi aplicată și în spațiile publice, indiferent că vorbim de parcuri, piețe sau drumuri publice.

Potrivit unor informații oficiale, Guvernul Belgiei a decis ca toți cetățenii să fie obligați să poarte asupra lor o mască de protecție, pe care trebuie să o poarte, în mod obligatoriu, acolo unde distanțarea socială nu este permisă.

În perioada 16-22 septembrie, în Belgia au fost diagnosticate 10.785 de noi cazuri, dintre care 22% la Bruxelles. În această perioadă, rata testelor pozitive cu COVID-19 a ajuns la 9.5% în capitală, o rată cu mult peste media naţională de 4.4%, potrivit datelor oficiale. În Belgia, o ţară cu 11.5 milioane de locuitori, autorităţile au înregistrat sâmbătă un bilanţ total de 110.976 de cazuri de contaminare şi 9.969 de decese, una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din Europa.

Franța trece la măsuri speciale

Guvernul de la Paris a anunțat că a luat măsuri severe pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Printre acestre măsuri excepționale a fost plasarea celebrului oraș Marsilia, în ”zonă de alertă maximă”. Măsura a fost luat și pentru orașul Guadelupe din Caraibe.

Potrivit ministrului Sănătății Publice din Guvernul de la Paris, Olivier Veran a declarat că această măsură impune închiderea totală a barurilor şi restaurantelor.

Nici la Paris lucrurile nu stau foarte bine. Autoritățile sanitare au plasat metropola, alături de alte zece mari orașe, în “stare de alertă sporită”, care prevede că toate barurilor se vor închide la orele 22:00, iar adunările publice vor fi limitate la 1.000 de persoane. “Situaţia continuă să se degradeze la nivel general”, a avertizat Olivier Véran.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: